1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Kamuda yönetici engeli kaldırılsın"
Kamuda yönetici engeli kaldırılsın

"Kamuda yönetici engeli kaldırılsın"

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği, Günay Kibrit’in yasal engel nedeniyle Lefkoşa Kaymakamlığı görevine getirilemediğini hatırlatarak, yasaların bir an önce değiştirilmesini talep etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği, Günay Kibrit’in yasal engel nedeniyle Lefkoşa Kaymakamlığı görevine getirilemediğini hatırlatarak, yasaların bir an önce değiştirilmesini talep etti.

Dernek’ten yapılan açıklamada, konuyla ilgili yasa değişikliklerinin Meclis’te beklediği ifade edilerek, bunun pozitif ayrımcılık değil eşit hak sahibi olmakla ilgili bir konu olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyunun da bilgisinde olan ve beş ay önce bir engelli vatandaşımızın Lefkoşa Kaymakamlığı görevine atandığı haberi, tüm engellilerde ve halkımızda çok büyük bir memnuniyet yaratmıştı. Bunu izleyen süreçte, ilgili engellinin Özürlüleri Koruma, Rehabilite ve İstihdam Yasası kapsamında istihdam edilmesi nedeni ile Kamu Görevlisi sayılmadığı, bu nedenle de Üst Kademe Yöneticilik hizmeti sayılan Kaymakamlık görevine yasalar gereği atanamayacağı ortaya çıktı. Başbakanlık ve bir milletvekilimiz bu haksızlığın, eşitsizliğin ve insanlık ayıbının önüne geçmek için, ilgili yasanın değiştirilmesi konusunda Cumhuriyet Meclisine öneriler sunmuş, engelliler olarak bizlerde bu değişiklikler neticesinde hem bu insanlık ayıbının ortadan kalkmasını hem de yükselme şansımızın oluşmasını umutla bekledik.

Geçen beş ay sonunda 21 Nisan 2014 tarihinde Lefkoşa Kaymakamlığı görevine engelli olmayan başka bir vatandaşımız atandı. Yeni Kaymakamımıza görevinde başarılar dileriz. Fakat bu yasaların değişmesi ile ilgili umutlu bekleyişimizin başka bir bahara kaldığını üzülerek belirtmeliyiz. Özellikle çalışan engellilerimizin yasalar karşısında yaşamakta olduğu birçok haksızlığa ve ayrımcılığa, bir de bu umutsuzluk eklenmiştir. Dernek olarak bizlerin sorunu engelli bir vatandaşımızın Kaymakam olması değildir. Asıl mesele bu yasaların değişmesi sayesinde çalışan engellilerimizin de yönetici konumlara atanabilme şanslarının olabilmesidir. Görünen odur ki gelinen bu aşamada çalışan engellilere bu şansın verilmesi de çok uzak görülmektedir.”

Konuyla ilgili yasa değişikliklerinin Meclis’te beklediği ifade edilen açıklama şöyle devam etti:
“KKTC Cumhuriyet Meclisine, Başbakanlık tarafından 06.12.2013 tarihinde verilen “Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında ( Değişiklik ) Yasa Tasarısı”  DP-UG Milletvekili Sn. Hakan Dinçyürek tarafından 16.12.2013 tarihinde verilen “Özürlüleri Koruma, Rehabilite Ve İstihdam (Değişiklik) Yasa Önerileri” ve “Üst Kademe Yöneticilik (Değişiklik) Yasa Önerileri”. Cumhuriyet Meclisinin İdari Ve Sosyal İşler Komitesinde halen görüşülmeyi beklemektedir. Bu değişiklik önergelerinin akıbetinin ne olduğu konusunda Komisyon başkanı DP-UG Milletvekili Sn. Özdemir Berova’nın bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği olarak üyelerimize hiçbir zaman ne pozitif ne de negatif bir ayrımcılık yapılması isteğimiz olmamıştır. Bizler her alanda şanslarımızın eşitlenmesi için çalışmaktayız ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağımızı Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”
(tak)

Bu haber toplam 1731 defa okunmuştur