1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kamu-Sen:“Radyoloji servisindeki tüm bölümlerde grev devam edecek”
Kamu-Sen:“Radyoloji servisindeki tüm bölümlerde grev devam edecek”

Kamu-Sen:“Radyoloji servisindeki tüm bölümlerde grev devam edecek”

Özkardaş, grevin 08.00 ile 13.00 saatleri arasında devam edeceğini belirtti.

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Radyoloji servisindeki tüm bölümlerde, eylem ve grevlerinin devam edeceğini duyurdu. Özkardaş, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye gönderdiği ve dağıtımını Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sendikalar Mukayyitliği’ne yaptığı mektupta, grevin 08.00 ile13.00 saatleri arasında devam edeceğini belirtti.

Sadece hayati öneme haiz durumlardaki hastalara hizmet verileceğini ve sorunların çözümlenmemesi halinde 3 Ağustos tarihinden itibaren bu bölümlerde süresiz greve gidileceğini ifade eden Özkardaş, Radyoloji Servisi’nde yaşanan sorunlarla ilgili olarak bakanlığa defalarca yazılı bildirimlerde bulunduklarını anımsattı.

“Saatlerinin çok üstünde çalışıyorlar”
Özkardaş, “Radyograferlerimiz her ay saatlerinin çok üstünde çalıştırılarak, hem kendilerinin ve hem de hastaların sağlıkları riske atılmaktadır. Grev yapmak zorunda kalarak açılmasını sağladığımız üç Radyografer kadrosu ile ilgili olarak dıştan alınacakların sayısı üç olana kadar kadro artırımı ile ilgili yetki alınacağı yönündeki söylemler gerçekleşmemiştir” dedi.

Radyoloji bölümlerinde görev yapan dört personelin Troit Kanseri teşhisi ile cerrahi operasyon geçirdiğine işaret eden Özkardaş, bu durumla ilgili bakanlığa 13 Nisan tarihinde bir yazı yazarak, bu bölümlerde gerekli ölçümlerin yapılıp yapılmadığını, koruyucu önlemler alınıp alınmadığını, ölçümler yapıldı ise bunların sonuçlarını görmek istediklerini belirtti.

Ancak bakanlıktan ne ek kadrolarla ilgili, ne de Radyoloji servislerindeki ölçüm ve koruyucu önlem alınıp alınmadığıyla ilgili açıklayıcı bilgi gelmediğini savunan Özkardaş, şöyle devam etti:  “Halkın sağlığı üzerinden tasarruf yapılmaması gereğini sürekli vurgulamanıza rağmen, bakanlığınız gerekli alt yapıları oluşturmadan , hekim , hemşire,teknisyen gibi sağlık personeli kadrolarını takviye etmeden göstermelik olarak yeni sağlık merkezleri ve bölümler açmakta , bu açılan bölümlere ise zaten eksik olan hastanelerdeki hemşire ve sağlık çalışanlarını görevlendirerek, sağlıktaki tüm yükü çalışanlara yükleyerek, kaos ortamı yaratılmaktadır.” Yapılan eylem ve grevlerin sorumlusunun, bizzat sorunlara kayıtsız kalan ve sadece eylem ve grev yapıldığında çalışanları ve sendikayı suçlayan bakanlık olduğunu ileri süren Özkardaş, başlattıkları eylem ve grevi kaldırmak için başhekim yardımcısı ile görüştüklerini söyledi.

Özkardaş, bakanlığın sorunların çözümü için çaba göstermediğini savunarak, şöyle devam etti:  “Radyograferlerle ilgili ek kadro yetkisi alındığı bize söylenmesine rağmen bunun doğru almadığı yaptığımız araştırma sonucu ortaya çıkmıştır. Radyoloji servisinde güvenlikle ilgili olarak hala bir önlem alınıp alınmadığı ve ölçüm yapıldıysa raporuyla ilgili bilgi verilmemiştir.”
(tak)

Bu haber toplam 1339 defa okunmuştur