1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Kalp sağlığı için devlet politikası şart'
Kalp sağlığı için devlet politikası şart

'Kalp sağlığı için devlet politikası şart'

KKTC’deki uzmanlar, Dünya Kalp Günü nedeniyle düzenlenen basın toplantısında, kalp sağlığı konusunda devlet politikası oluşturulmasının şart olduğunu vurguladı.

A+A-

KKTC’deki uzmanlar, Dünya Kalp Günü nedeniyle düzenlenen basın toplantısında, hem dünyada, hem de KKTC’de ölüm sebeplerinin en başında gelen kalp ve damar hastalıklarının geldiğine işaret ederek, kalp sağlığı konusunda devlet politikası oluşturulmasının şart olduğunu vurguladı.

Her eylül ayının son pazar gününde kutlanan “Dünya Kalp” günü nedeniyle Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde bugün basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim, Kıbrıs Türk Kalp Derneği Başkanı Dt. Öner Özerdem, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği’nden Dr. Hasan Birtan ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Şefi Dr. Gülgün Vaiz konuşma yaptı.

Besim, Özerdem, Birtan ve Vaiz, konuşmalarında bireylerin daha sağlıklı kalp için dengeli beslenmesi, düzenli egzersiz yapması ve sigara ve alkolden uzak durma gerektiğine işaret etti, kalp sağlığı konusunda devlet politikası oluşturulmasının şart olduğunu vurguladı.

TAK

Bu haber toplam 1536 defa okunmuştur