1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kadın Sığınma Evi’ sorunu masada
“Kadın Sığınma Evi’ sorunu masada

“Kadın Sığınma Evi’ sorunu masada

YENİDÜZEN’e konuşan Gürpınar, kapanma noktasına gelen ülkenin tek kadın sığınma evi ile ilgili de bakanlık ve Sosyal Riskleri Önleme Vakfı arasında 6 ay veya 1 senelik protokol imzalanacağını kaydetti.

A+A-

Ayşe GÜLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı bünyesindeki ülkedeki tek kadın sığınma evinin kapatılmaması adına  ‘devlet sorumluluğunda kadın sığınma evi oluşturuluncaya kadar’ vakıf ve bakanlık arasında 6 ay veya 1 senelik protokol imzalanacağını açıkladı.

Vakıfa yapılacak maddi desteğin henüz belirlenmediğini, bu konuyla ilgili vakıf yöneticileri ve bakanlık arasındaki görüşmelerin devam ettiğini belirten Gürpınar, protokolün 15 gün içerisinde hazırlanacağını söyledi.

Gürpınar, protokol çerçevesinde bakanlığa, hastanelere ve polise gelen başvuruların vakıfa yönlendirileceğini ifade ederek, hizmetlerin vakıf bünyesinde verilmeye devam edileceğini protokol çerçevesinde yapılan hizmetlere karşılık bakanlığın maddi kaynak desteğinde bulunacağını kaydetti.


Yeni mekan arayışı…

Şu anda Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nın kadın sığınma evi olarak hizmet verdiği mekanın Sağlık Bakanlığı’na ait olduğunu, söz konusu mekanın bakanlık tarafından poliklinik olarak hayata geçirilmesinin planlandığını belirten Gürpınar, “kadın sığınma evindeki kadınlar geçici bir süre daha burada kalacaklar. Yeni mekan arayışlarımız sürüyor. Vakıflar İdaresi sadece yer ile ilgili maddi destek sağlayacak” dedi.

Gürpınar, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nın yanı sıra bakanlık ve Vakıflar İdaresi’nin de kadın sığınma evine yönelik yeni bir mekan arayışı içerisinde olduğunu ifade ederek, bayramdan sonraki hafta hizmetlerin hangi mekanda yapılacağının kesinleşmesinin ardından gerekli maddi katkıların da Vakıflar İdaresi ve devlet kanadından sağlanacağını söyledi.

“Alt yapı çalışmaları sonlandı”

Gürpınar, bakanlık olarak Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin (TOCED) kurulmasına yönelik ‘Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yasa Tasarısı’nın hazırlanarak Meclis’e sunduklarını aktardı. 

Daire bünyesindeki Şiddeti Önleme ve Ayrımcılıkla Mücadele Birimi altında kadın sığınma evinin hizmet vereceğini dile getiren Gürpınar, bu amaçla yasal alt yapı çalışmasının tamamlandığını ifade etti.

Gürpınar, tasarının Meclis tatil olmasına rağmen alt komitelerinde görüşülerek, tatilin ardından Meclis gündemine taşınarak, yasallaşmasını hedeflediklerini söyledi.

 

Bu haber toplam 1911 defa okunmuştur