1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kadın Sığınma Evi ele alındı
Kadın Sığınma Evi ele alındı

Kadın Sığınma Evi ele alındı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı kadın sığınma evi konusunda başlattığı ziyaretler kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner’i ziyaret etti.

A+A-

Harmancı ve Saner, görüşmede, kadın sığınma evinin hizmete açılması konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Harmancı ziyarette yaptığı konuşmada, kadın sığınma evinin açılmasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde devletin tüm birimleriyle koordinasyon içinde geçen hafta bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Harmancı, kadın sığınma evinin fonksiyonlarını doğru oluşturmak için İçişleri Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve polis örgütüyle işbirliği yapılmasının gerekliliğine dikkat çekti. Harmancı, bu kapsamda ilgili bakanlıklara ziyaretler başlattıklarını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ise konuşmasında, kapatılan kadın sığınma evinin devlet eliyle desteklendiğini anımsatarak, kadınların devlet eliyle korunması için yapılacak tüm çalışmalara bakanlığının katkı koymaya hazır olduğunu ifade etti.

Saner, şiddete maruz kalan kadınlara hizmet verecek bir merkezin hızla hayata geçirilmesi için ilgili sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini de ifade etti.

TAK

Bu haber toplam 1316 defa okunmuştur