1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İşten çıkarılan 130 sendikalıya Kıbrıs'tan destek
İşten çıkarılan 130 sendikalıya Kıbrıstan destek

İşten çıkarılan 130 sendikalıya Kıbrıs'tan destek

Kıbrıs’taki sendikalar Türkiye’de 130 sendikalının işten çıkarılmasını kınadı

A+A-

 

Kıbrıs’ın kuzeyi ve güneyinde örgütlü bulunan, Dünya Sendikalar Federasyonu üyesi bazı sendikalar, ortak açıklamayla, Türkiye’de DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’nın bir iş yerinde örgütlenmesi nedeniyle 130 sendikalı işçinin işten atıldığını belirterek, bunu kınadı.

DEV-İŞ, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, BES, KOOP-SEN ve Güney Kıbrıs’taki PEO sendikalarının Dev-İş basın bürosu aracılığıyla yaptığı ortak açıklamada, Türkiye’deki OHAL koşullarının işçi ve emekçilerin sendika mücadelelerine yönelik de kısıtlamalar getirdiği savunuldu.

Açıklamada, Türkiye’deki OHAL koşulları gerekçe gösterilerek, işçilerin ve sendikaların en temel haklarını kısıtlama ve yasaklama yaklaşımlarının “olağanüstü sömürü” ve “olağanüstü hukuksuzluk” olarak değerlendirildiği kaydedildi.

Ortak açıklamada, taşımacılık alanında dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü olan (Medirenaan Shipping Company) MSC isimli şirket, Türkiye’deki işçilerin sendikalaşma ve örgütlenme hakkına saygı göstermeye çağırıldı.

Açıklamada, MSC Medloğ işçilerinin ve Nakliyat-İş’in, örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması, işten durdurulan işçilerin yeniden işbaşı yaptırılması acilen talep edilerek, Nakliyat-İş’in maddi manevi yanında olunacağı vurgulandı.

(tak)

Bu haber toplam 1695 defa okunmuştur