1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İskele Kurumsallaşma Platformu’ndan açıklama...
İskele Kurumsallaşma Platformu’ndan açıklama...

İskele Kurumsallaşma Platformu’ndan açıklama...

İskele Kurumsallaşma Platformu, “İskele Boğazı’ndaki sahil işgalinden kaynaklanan, mahkeme yıkım kararı olan yerin mühürlenmesi” ile ilgili bugün basında çıkan haberle ilgili yazılı açıklama yaptı.

A+A-

 

İskele Kurumsallaşma Platformu, “İskele Boğazı’ndaki sahil işgalinden kaynaklanan, mahkeme yıkım kararı olan yerin mühürlenmesi” ile ilgili bugün basında çıkan haberle ilgili yazılı açıklama yaptı.

İskele Kurumsallaşma Platformu adına dönem başkanı Mustafa Bayramoğlu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bölgemizde, özellikle sahil şeritlerimizde, yapılan kaçak yapılaşmalar hızla devam etmektedir. Bunun yaşanmasındaki en büyük sorumlu olan geçmiş siyasi iradeler, durumu vahim hale getirerek halkın ortak malı olan sahillerimizi halk yararından uzak yatırım yapan kişilere peşkeş çekmişlerdir.

Kurumsallaşma Platformu, bundan hareketle, halkın malı olan sahillerimizin iadesi için yapılan her türlü mücadele ve iradeyi destekleme, halkla birlikte hareket etme kararlılığındadır. Herkesin malı olan ortak yerlerin yargı süreçleri sonuna kadar takip edilip sonlandırılarak yine halka kazandırılması hepimizin görevidir. Platformumuz söz konusu İskele Boğazı’nda mahkeme kararı olan yerin hükmünün sonlandırılarak uygulanmasını koşulsuz talep etmektedir.”

Yazılı açıklamaya imza koyan belediyeler ve sivil toplum örgütleri şöyle açıklandı:

1. İskele Belediyesi (a): Başkan Hasan SADIKOĞLU2. Mehmetçik Belediyesi (a): Başkan Cemil SARIÇİZMELİ3. Büyükkonuk Belediyesi (a): Başkan Ahmet SENNAROĞLU4. Larnakalılar Derneği (a): Dönem Başkanı Mustafa BAYRAMOĞLU5. İskele Bekirpaşa Lisesi Okul Aile Birliği (a): İbrahim BAYIKOĞLU6. İskele Avcılık Atıcılık Kulübü (a): Salih AYDEMİR7. Tatlı Spor Kulübü (a) : Ömer TATLI8. İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği (a): Ali YALÇIN9. Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay İskele Şubesi (a): Kasım KATMAN10. Larnaka Türk Kadınlar Birliği (a): Ümran BEYOĞLU11. Topçuköy Kadınlar Birliği (a): Jale SEVEN12. İskele Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı: Ersin NİZAM13. İskele Kültür Sanat Derneği (a): Sinan GECE14. İskele Sahil Lions Kulübü (a): Övgü TAYFUN15. Boğaztepe Avcılık Atıcılık Birliği (a): Güner AYLANÇ16. İskele Yurttaş İnsiyatifi (a): Mustafa ÖZTÖREL17. İskele Boğaz Su Ürünleri Kooperatifi (a): Hakan BENER18. Boğaztepe Muhtarlığı (a): Bohur ÖZOĞLU (Muhtar)19. Boğaz Muhtarlığı (a): Özdemir KONURALP (Muhtar)

(tak)

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur