1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İş yerinden eski eserler çıktı
İş yerinden eski eserler çıktı

İş yerinden eski eserler çıktı

Dipkarpaz’da, polis ve Eski Eserler Dairesinden oluşan bir heyet tarafından yapılan aramada eski eserler bulundu.

A+A-

Lefkoşa’da, üzerinde 2,5 gram hintkeneviri bulunan 25 yaşındaki şahıs tutuklandı.

Polis Basın Bültenine göre, bu sabahın erken saatlerinde Lefkoşa’da Osman Paşa Caddesi üzerinde şüpheli görülen A.İ.’nin (E-25) üzerinde polis tarafından yapılan aramada, hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 2.5 gram ağırlığında madde bulunarak, emare olarak alındı.

Adı edilen tutuklanırken, soruşturma devam ediyor.

DİPKARPAZ’DA BİR İŞ YERİNDE BİRÇOK ESKİ ESER BULUNDU

Dipkarpaz’da, M.E.’ye (E-44) ait iş yerinde polis ve Eski Eserler Dairesinden oluşan bir heyet tarafından yapılan aramada, iş yerinin avlusu içerisinde; orta çağ ve demir çağına ait eski eserler bulundu.

Açıklamaya göre bu eserler şöyle:

“6 adet sütun başlığı, 3 adet mermer sütun, 1 adet kaideli sütun, 1 adet ahşap 1846 yazan taç motifli kilse malzemesi, 2 adet sütun, 2 adet taş tekne, 1 adet altı kare şeklinde sütun, 1 adet delikli çapa taşı, 1 adet sütun kaidesi.”

Arama sırasında ayrıca restoran olarak işletilen işyerinin park alanını genişletmek maksadıyla birinci derecede sit alanına fiziki müdahalede bulunduğu tespit edildi.

Bahse konu şahıs hakkında yasal işlem başlatılırken, soruşturma devam ediyor.

VADİLİ’DE HAYVAN HIRSIZLIĞI

Vadili’de, geçen ay ve bu ay içinde meydana gelen hayvan hırsızlığı meselesi ile ilgili olarak poliste tutuklu bulunan C.Y. (E-39) ve H.Y.’nin (E-35) yapılan ileri sorgulamalarında, 27 Temmuz ile 1 Ağustos tarihleri arasında, Vadili’de Mehmet Kösenli’nin ağılı içerisinden de 4 aylık 3 adet kuzuyu çaldıkları tespit edildi.

Soruşturma devam ediyor.

(tak)

Bu haber toplam 1244 defa okunmuştur