1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İş kazaları 'can' yakıyor
İş kazaları can yakıyor

İş kazaları 'can' yakıyor

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal, yakın geçmişte yaşanan olaylardan ders çıkarılmadığını, yürürlükteki tüm mevzuatlara rağmen yeterli denetim yapılmadığını ileri sürdü.

A+A-

 

Gönyeli Yenikent'te özel bir şahsa ait inşaatın zemin kat döşeme betonu dökümü esnasında yaşanan çökme olayı yeniden 'denetim' konusunu gündeme taşıdı. İnşaat Mühendisleri “geçmiş kazalardan ders çıkarılması gerektiğine” dikkat çekti.

 

 


İş kazalarının bilançosu
• 2011: 270 yaralı, 6 ölü.
• 2012: 214 yaralı, 4 ölü.
• 2013: 230 yaralı, 7 ölü.
• 2014: 205 yaralı, 5 ölü.
• 2015 ilk hafta: 1 ölü, 4 yaralı

Gönyeli Yenikent’te özel bir şahsa ait inşaatın zemin kat döşeme betonu dökümü esnasında yaşanan çökme olayı ile ilgili bir değerlendirme yapan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal, yakın geçmişte yaşanan olaylardan ders çıkarılmadığını, yürürlükteki tüm mevzuatlara rağmen yeterli denetim yapılmadığını belirtti.

Aysal tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Olay, yakın geçmişte yaşanan olaylardan hiçbir ders çıkarılmadığı, yürürlükteki tüm mevzuatlara rağmen inşaatların yerinde yeteri kadar sorumlu kurumlar ve teknik sorumlular tarafından kontrol edilmediği, ülkede yasal standart boşluğundan dolayı inşaatlarda kullanılan tüm geçici ve kalıcı malzemelerin yeni tasarım taleplerini tam olarak karşılayamadığı gerçeğini bizlere bir kez daha göstermiştir” ifadesine yer verildi.

Yürürlükteki mevzuatların, inşaat sürecinde tüm paydaşlara yapının yerindeki denetimi de dahil olmak üzere sorumluluklar yüklediğini belirten Aysal, bu sorumlulukların yerine getirilmediği ve sorumlulukları yerine getirmeyenler hakkında soruşturmaların kararlılıkla yürütülmediği sürece, bu ve benzeri üzücü olayların önüne geçilemeyeceğini kaydetti.

Aysal, İMO olarak tüm tarafları, başta yapı denetim için gerekli iradenin ortaya konması olmak üzere tüm yasal ve teknik sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

(tak)

Bu haber toplam 1330 defa okunmuştur