1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İKİ AYRI DAVET
İKİ AYRI DAVET

İKİ AYRI DAVET

Güzelyurt Belediyesi’nin “Güzelyurt’un geleceğini tartışmak” için organize ettiğini açıkladığı bu akşamki etkinliğe “iki ayrı davet” yapılması tepki topladı.

A+A-

‘Güzelyurt’un geleceği mi’ tartışılacak yoksa Güzelyurt Belediyesi organizasyonu ile ‘Eroğlu’na seçim toplantısı mı organize edildi?

Güzelyurt’ta bu akşam düzenlenecek “bölgedeki sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin tartışılması” gündemli toplantının, “Dr. Derviş Eroğlu’nun seçim propaganda çalışması” algısı tartışma yarattı.

Bu tartışmanın en önemli sebebi ise “iki farklı davet mektubu” olarak gösterildi.
YENİDÜZEN’e de ulaştırılan iki farklı davet yazısında, birinde “Açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun yapacağı” belirtilirken, özellikle “Eroğlu’na muhalif kesimlere” gönderilen davette bu bilgi gizleniyor.
Bu akşam 19.00–23.00 saatleri arasında, Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ‘açık oturum’a Başbakan ya da hükümet temsilcilerinin davet edilmediği ise bir başka dikkat çekici iddia.
Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar önceki gün yaptığı yazılı açıklamasında, “Güzelyurt çevresinin her geçen gün geçmiş parlak dönemlerinden biraz daha uzaklaştığı, bölgeye sahip çıkılmadığı ve tartışmaların arttığı bir süreçten geçildiğini” kaydetmişti.

İki ayrı imza, iki ayrı davet

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın ‘panel’ ya da ‘açık oturum’ için iki ayrı davet mektubu hazırladığı ortaya çıktı.
Kimi derneklere gönderilen davet yazısı ile özellikle “Eroğlu’na muhalif” çevreler ve siyasi partilere gönderilen davet yazıları arasında farklılıklar var.
Her iki davet yazısında, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın “iki farklı imzası” da dikkat çekiyor.
Davet yazılarından bir kısmı, ilgili örgütlerin, görüşlerini halka sunması temennisiyle tamamlanırken; bir diğer davet yazısı ise “Sayın Cumhurbaşkanımız Dr. Derviş Eroğlu’nun açılışını yapacağı açık oturumda konuşma yapmaya” davet ediyor.

Bu haber toplam 5601 defa okunmuştur