1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İçki çalan tır şoförüne 2 yıl hapis
İçki çalan tır şoförüne 2 yıl hapis

İçki çalan tır şoförüne 2 yıl hapis

“Ambar açma” ve “Sirkat” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Mamaali 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

A+A-

Gamze Baykur

Mağusa Serbest Liman Bölgesi’nde 2013 yılı Aralık ayında Adem Kanerler’e ait ambar içerisinden 84 adet Black Label marka viski çalan tır şoförü sanık Şadan Mamaali, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Ambar açma” ve “Sirkat” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Mamaali 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Çaldığı viskilerin bir kısmını satmıştı…
Mağusa Serbest Liman Bölgesi’nde tır şoförlüğü yapan sanık Şadan Mamaali, 16 Aralık 2013 tarihinde Adem Kanerler’e ait ambarın çelik mühürünü demir kesme aleti ile kırarak ambar içerisinden 84 adet Black Label marka viski çalmıştı. Sanık çaldığı viskilerin 36 şişesini Bin 440 TL’ye Lefkoşa’da bir kişiye satmıştı. Sanık Mamaali’nin Lefkoşa’da olduğu bilgisine ulaşan polis sanığı Lefkoşa’da arabasında tespit etmiş, arabada yapılan aramada ise 48 adet Black Label marka viskileri bulmuştu.

Mesutoğlu: “Ağır ve halkı huzursuz eden suçladır…”
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Şadan Mamaali’yi aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanık Mamaali’nin işlemiş olduğu “Ambar açma” suçu için 7 yıla kadar, “Sirkat” suçu için ise 3 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü belirten Mesutoğlu, sanığın işlediği suçların ciddi ve vahim suçlar olmakla birlikte ağır ve halkı huzursuz eden suçlar olduğunun altını çizdi.
Mesutoğlu, hiç kimsenin bir başkasının alın teri ile ürettiği ve sahip olduğu mallara kanunsuzca el koymasına hak ve yetkisi olmadığını vurgulayarak, sanığın sirkat ettiği içkileri satıp gelir elde ettiğini anımsattı. Sanığın ıslahı ve kamu menfaati için hapislik cezası verilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Mesutoğlu, sanığı 2 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Bu haber toplam 1450 defa okunmuştur