1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, Kamu-Sen’in, Nüfus Kayıt Dairesi Müdürlüğü’nde görevlendirme ile görev yapan müdür muavininin görev değişikliği ile ilgili iddialarına açıklık getirdi.

A+A-

İçişleri Bakanlığı, Kamu-Sen’in, Nüfus Kayıt Dairesi Müdürlüğü’nde görevlendirme ile görev yapan müdür muavininin görev değişikliği  ile ilgili iddialarına açıklık getirdi.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasının tam metni şöyle;

Sayın  Ecevit Aktaş, Nüfus Kayıt Dairesinde II. Derece  I. Sınıf İdare Memuru olarak görevini yapmakta iken, 18 Ocak 2011 tarihinde, o dönemki İçişleri Bakanı Sayın İlkay Kamil’in idari tasarrufu ile görevlendirme Müdür Muavinliği görevine getirilmiştir. 20 Ocak 2015 tarihinden itibaren ise Bakanlığımızca yürütülmekte olan e-kimlik çalışmaları çerçevesinde başlatılan çalışmalara paralel olarak bazı yeni görev yeri dağılımları yapılması da gündemde olduğundan, görevlendirilmiş olduğu görevlendirme Müdür Muavinliği görevi yerine  Kamu Hizmeti Komisyonunca 18 Nisan 2014 tarihinde atanmış olduğu esas kadrosu olan Kıdemli İdare Memurluğu kadrosunun gerektirdiği görevleri yapması Bakanlığımızca uygun bulunmuştur.
Haberde geçen ve Dairede vuku bulan olayla, görevden alınma olayının herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Bahse konu olay geçtiğimiz Ağustos ayında ortaya çıkmış bir olay olup,  o tarihlerde Nüfus Kayıt Dairesi ve Bakanlığımızca gerekli soruşturma titizlikle yapılarak tamamlanmış  ve  haberde de yer aldığı gibi  sözkonusu personel Ağustos ayında uyarma cezası ile cezalandırılmıştır.

Ağustos 2014’de tamamlanan bir soruşturmanın, 20 Ocak  2015’de Bakanlığımızın almış olduğu bir kararla bağdaştırılmasının ne kadar doğru olduğunu kamuoyunun takdirine bırakır, basında yer alan haberle ilgili aşağıdaki detayların kamuoyunun bilgisine getirilmesini gerekli görmekteyiz.

Sözkonusu Nüfus Kayıt Dairesi personelinin,  yakın bir arkadaşı kimlik başvurusu yapmak için 29 Ocak 2014 tarihinde Dairemize gelmiş ancak vezne saatleri dışında başvuru yapılamayacağı gerekçesi ile başvurusu alınamamıştır. Başvuru sahibi, arkadaşı olan daire personelimizin konu müracaatı almasını ve kimlik harcını da kendi adına ertesi gün vezneye yatırmasını rica etmiş, personelimiz de arkadaşına yardımcı olmak adına teklifi kabul etmiş ve 119 TL’yi alarak çekmecesine koymuştur. Konu personel bir gün sonraki tarih olan 30 Ocak 2014 tarihinde izinli olması nedeniyle daireye gelmemiş, daha sonraki tarihlerde ise savunmasında da belirttiği gibi özel sorunları nedeniyle 119 TL’lik harcı veznemize yatırmamış ve parayı çekmecesinde unutmuştur.

Geçici İşçi olarak dairemizde görevli personele verilen ceza, tabi olduğu Toplu İş Sözleşmesi kurallarına uygun olarak verilmiş ve sözkonusu harç cezanın verildiği gün veznemizce tahsil edilmiştir.

Ayrıca konu cezanın verildiği, 26 Ağustos 2014 tarihinde KAMU-SEN’e de resmi olarak bildirilmiştir. Verilen bu cezanın yetersiz ve/veya az olduğu ile ilgili ne KAMU-SEN’in ne de haberde adı geçen görevlendirme müdür muavininin tarafımıza yapılmış olan  hiçbir itirazı olmamıştır.

Buna ek olarak, soruşturma ile ilgili Sayıştay Başkanlığınca Nüfus Kayıt Dairemizde bir personel görevlendirilmiş ve gerekli araştırma yapıldıktan sonra Sayıştay görevlisi, Nüfus Kayıt Dairesi Müdürümüze personele verilen uyarma cezasının uygun olduğunu söylemiştir.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunulur.

----------------------------------

Kamu Sen’in “görevden alma” iddiası neydi


KAMU-SEN Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, İçişleri Bakanlığına bağlı Nüfus Kayıt Dairesi’nde görev yapan ve dört yıldır da görevlendirildiği Müdür Muavinliği görevini yürüten Ecevit Aktaş’ın, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşması ve kimlik dairesinde geçici işçi statüsünde çalışan CTP’li bir örgüt başkanın kızı hakkında usulsüz işlemlerinden dolayı soruşturma açtırdığı için görevden alındığını” iddia etmişti.

Bu haber toplam 2150 defa okunmuştur