1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hücre hapsine çarptırılacaklar
Hücre hapsine çarptırılacaklar

Hücre hapsine çarptırılacaklar

M.Ö isimli gardiyandan para karşılığında uyuşturucu, cep telefonu ve içki satın alan mahkumlar Münür Orçun Bolcanlı, Emin Özbeyit ve Hüseyin Kıstı’nın polis tarafından ifadeleri alındı, cezaevi yönetimi de harekete geçti

A+A-

Ayşe GÜLER

Merkezi Cezaevi’nde görevli 20 yıllık gardiyan M.Ö’den para karşılığında uyuşturucu, cep telefonu ve içki satın alan hükümlü tutuklular Münür Orçun Bolcanlı, Emin Özbeyit ve Hüseyin Kıstı isimli mahkumlar, hücre hapsi cezasına çarptırılacak.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi ekipleri ‘Arda Erkan olayı’ soruşturması sonrasında tutuklanan gardiyan M.Ö’nün verdiği ifadede ismi geçen 3 mahkumu sorguladı.

Polis ekiplerine ifade veren mahkumların, Cezaevi İdaresi’ne de ifade vereceği öğrenildi.
Hatırlanacağı üzere önceki Merkezi Cezaevi’nin bir bölümündeki koğuşlarda arama yapılmış, hiçbir bulguya rastlanılmamıştı.

Merkezi Cezaevi Müdürü Bilmem: ‘Disiplin kurulu toplanacak, hücre hapsinin süresine karar verecek’

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, mahkumların disiplin kuruluna sevk edileceğini söyleyerek, 3 mahkumun da hücre hapsine çarptırılacağını belirtti.

Bilmem, disiplin kurulun en geç bugün bir araya geleceğini ifade ederek, toplantı sonrasında mahkumlara verilecek hücre hapsi cezasının süresinin kesinleşeceğini açıkladı.

Öte yandan 9 yıl hapse mahkum olan Münür Orçun Bolcan’lının Facebook’ta aktif olmasıyla ilgili de konuşan Bilmem, cezaevi yönetimine bu konuda şikayet geldiğini söyledi.

Bilmem, mahkumdan alınan bilgide kendisine ait Facebook’un arkadaşları ve ailesi tarafından kullanıldığının söylendiğini, koğuşta yapılan aramada cep telefonuna rastlanılmadığını dile getirdi.

2 zanlı mahkemeye çıkacak

Öte yandan soruşturma kapsamında tutuklanan M.K ile E.T bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacak.

Hatırlanacağı üzere Arda Erkan’ın şüpheli ölümünün ardından başlayan polis soruşturmasında ele geçirilen 147 paket bonzai türü uyuşturucu madde ile ilgili isimlerinin baş harfleri S.K,  Ş.C.Ö, E.T., D.E. ve M.K. tutuklanmıştı.

‘Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu’ suçlamasıyla Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmıştı. Zanlılardan S.K, Ş.C.Ö ile D.E aleyhinde 3 gün, M.K ile E.T aleyhinde ise 5 gün tutukluluk kararı alınmıştı.
Önceki gün mahkemeye çıkarılan 3 zanlı isimlerinin baş harfleri Ş.C.Ö, D.E ve S.K, teminatla serbest kalmıştı.

Bu haber toplam 2594 defa okunmuştur