1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hırsızlıktan uslanmadı
Hırsızlıktan uslanmadı

Hırsızlıktan uslanmadı

Genç yaşta hırsızlık suçundan benzeri sabıkaları olan ve aldığı cezalardan ibret almayan 20 yaşındaki İbrahim Akan, 18 ay hapis cezasına çarptırıldı

A+A-

Didem MENTEŞ

Genç yaşta hırsızlık suçundan benzeri sabıkaları olan ve aldığı cezalardan ibret almayan 20 yaşındaki İbrahim Akan, 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Minareliköy’de bulunan bir restoranın mutfak penceresine hasar vererek, içeriye giren ve yazar kasayla birlikte bin 500 TL nakit parayı sirkat eden sanık Akan ile ilgili dava dün sonuçlandı. ‘Bina açma, sirkat ve kasti hasar’ sularından dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkmesi’ne çıkarılan İbrahim Akan, davalarından suçlu bulundu.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve sanık Avukatı mahkemede hazır bulundu.

“7 yıla kadar hapislik içeren suçlar”
Heyet adına dava kararını Yargıç Alev Ulunay okudu.  Ulunay,  sanığı kendi ikrarı ve İddia Makamı’nın ileri sürdüğü olgular ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı. Sirkat ve bina açma gibi suçların 7 yıla kadar hapis içerdiğini söyleyen Yargıç, sanığın bu suçlardan benzer sabıkası olduğunu söyledi.
Sirkat suçlarının Mahkeme’nin gündemini meşgul eden suç türlerinden olduğunu aktaran Ulunay, Mahkeme gündemine gelmeyen benzer suç türlerinin çoğunlukta olduğuna değindi. Bu tür suçları önlemenin kamu düzeninin bir gereği olduğunu söyleyen Yargıç Alev Ulunay, bu tür suçlara caydırıcı ve ibret vericici cezalar verilmesi gerektiğini kaydetti.
Yargıç Alev Ulunay, sanık İbrahim Akan’ın aleyhine ve lehine olan tüm hususları değerlendirerek suçlu bulunduğu davalardan oy birliğiyle 18 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 1223 defa okunmuştur