1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hırsızlık yüzünden canlarından oluyorlardı
Hırsızlık yüzünden canlarından oluyorlardı

Hırsızlık yüzünden canlarından oluyorlardı

2’si hastane’de 1’i Poliste tutuklu

A+A-

Didem MENTEŞ


Girne bölgesinde 20’ye yakın eve girerek hırsızlık yaptıkları iddiasıyla üç kişi gözaltına alındı. Önceki akşam meydana gelen hırsızlık olayında, ev sahipleri tarafından fark edilen ve kaçmaya çalışırken yaralanan Devrim Akra, Mehmet Ümit Borç ve Aslan Şendul dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıç Şerife Katip Kır huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı olayla ilgili olarak meselenin tahkikat memurunu mahkemeye tanık olarak dinletti.

Kaçmaya çalıştılar yaralandılar
Polis memuru, zanlıların Girne’de meydana gelen, “Geceleyin ev açma” suçuyla bağlantılı olarak tutuklandıklarını söyledi. Zanlıların, 21 Mart’ta saat 21.00’da Kasımpaşa Sokakta Ahmet Madencioğlu’na ait ikametgahın balkon demir kapısını levye ile açarak içeri girdiklerini belirten polis memuru, ev sahiplerinin zanlıları fark ettiğini söyledi. Ev sahibinin kendilerini fark etmesi üzerine zanlı Devrim Akra ile zanlı Mehmet Ümit Borç’un ikinci kattan atladığını, zanlı Akra’nın ayak bileklerinin kırıldığını, zanlı Borç’un da omzunun kırıldığını söyledi.  Polis, zanlıların kullanımındaki aracın da emare olarak alındığını söyleyerek, araçta birçok ziynet eşyası ile muhtelif elektronik eşyalar bulunduğunu açıkladı.

2’si hastane’de 1’i Poliste tutuklu..
Polis Girne’de benzer birçok suç meydana geldiğini ve zanlıların bağlantısının araştırılacağını söyledi. Ayak bileği kırılan zanlı Devrim Akra’nın şuan ameliyat olduğunu, omuzu kırılan Mehmet Ümit Borç’un ise narkoz aldığını bu nedenle Mahkemeye çıkarılmadıklarını açıkladı. Polis, meseleyle ilgili tahkikatın yeni  başladığını, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğu için zanlıların soruşturma amaçlı 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Yargıç Şerife Katip Kır, huzurunda yapılan beyanları dinledikten sonra, Mahkemeye çıkarılan zanlı Aslan Şendul’un poliste, diğer iki zanlının ise hastanede tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 3633 defa okunmuştur