1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. HESAPLAŞMA
HESAPLAŞMA

HESAPLAŞMA

İşadamı Ali Osman Uçanok ile İsmet Felek'in yakınları olduğu söylenen kişiler arasında Mağusa Kaza Mahkemesi'nde arbede yaşandı, 38 kişi tutuklandı

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Mağusa dün büyük bir gerginliğe sahne oldu, mahkeme avlusundaki gerginlikte polisin tabancası alındı, iki grup arasında çıkan arbedede demir sopalar kullanıldı, 38 kişi tutuklandı, çok sayıda kişi yaralandı.
Ali Osman Uçanok isimli iş insanının bir süre önce işyerinde dövülmesiyle ilgili açılan davanın duruşması tam bir “hesaplaşma”ya dönüştü.
Davanın 27 Ağustos’a ertelenmesinin ardından duruşmadan çıkan 4 sanık, mahkeme avlusundaki kalabalık grupla birbirine girdi.
İki grup arasındaki arbede sırasında sanıklardan Özcan Hangün, tarafları ayırmaya çalışan sivil polisin belinden silahını aldı ve diğer polislere doğrulttu.
Hangün, etkisiz hale getirilip silah elinden alındı. Kavga esnasında yaralananlar Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, bu kez başka bir grup bu kişileri darp etti.
Olayla ilgili 3’ü hastanede gözetim altında olmak üzere 38 tutuklu olduğu, polisin aramalara ve geniş çaplı soruşturmaya devam ettiği, bölgedeki kameralar ve görgü tanıklarına başvurulacağı bildirildi.

‘Haraç’ iddiası

Mağusa'da mahkeme önünde arbedeye dönen olayların haraç ve eski bir husumete dayandığı iddiaları ortaya atıldı.
“Hesaplaşma”nın eski bir ihaleye yönelik “haraç” talebinden kaynaklandığı iddiaları var. Ali Osman Uçanaok isimli iş insanı, bir süre önce iş yeri basılarak ‘darp’ edilmiş, bu olaydan İsmet Felek sorumlu tutulmuştu.
İş insanı Ali Uçanok ile İsmet Felek arasında daha önce de gerginlik yaşanmıştı.
Temmuz 2014’de Ali Uçanok kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından uğradığı saldırı sonucunda feci şekilde dövülerek hastanelik edilmişti. Uçanok çevresi bu saldırıdan İsmet Felek’i sorumlu tutmuştu.

İkinci dalga hastanede

İki grup arasında çıkan kavganın sonucunda yaralananlar oldu.
Yaralıların kaldırıldığı Mağusa Devlet Hastanesi'nde ise ikinci olaylar patlak verdi.
Olaylarda yaralanan arkadaşlarını hastanede ziyaret eden Felek ile Uçanok'un grupları yeniden karşılaşınca ikinci kez arbede yaşandı.

Etrafa zarar verildi

Kavga sırasında ise kavgaya karışanlardan Cüneyt Arık’ın arabası tekmelenerek ön camı hasar görürken, kavganın çıktığı yerde bulunan Çamlık Büfe de hasara uğratıldı.

Tutuklananların sayısı 38’e çıktı… Felek de tutuklular arasında

Mağusa’da yaşanan arbede nedeniyle tutuklananların sayısı 38’e yükseldi. TAK muhabirinin Polis Basın Subaylığı’ndan aldığı bilgiye göre tutuklananlar arasında İsmet Felek’in de bulunduğu öğrenildi.
Tutuklananların 3’ü Mağusa Devlet Hastanesi’nde polis gözetiminde tedavi görüyor.
Tutuklananlardan 24’ünün Ali Osman Uçanok, 14’ünün İsmet Felek taraftarı olduğu da öğrenildi.

Fotoğraflar: Gamze PİR BAYKUR

Bu haber toplam 3835 defa okunmuştur