1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. HER GÜN YENİ BİR İDDİA
HER GÜN YENİ BİR İDDİA

HER GÜN YENİ BİR İDDİA

Milyonlarca TL’lik dolandırıcılık iddiaları yankı yaratmaya devam ediyor. Birçok galeri sahibi YENİDÜZEN’e ulaşarak, şikayetlerini dile getiriyor

A+A-

Ayşe GÜLER

Aykut Arcan’ın yazdığı milyonlarca TL’lik çeklerin karşılıksız çıkmasının ardından birçok galeri sahibi söz konusu şahıs hakkında hukuki süreç başlattı.
İddiaların ardından YENİDÜZEN’e ulaşmaya devam eden galeri sahipleri, mağduriyetlerini dile getiriyor.

Göçmen Otobüsleri Şirket Direktörü Şevket Kırmızı, Aykut Arcan’ın 5-6 ay önce kendisinden 4 araç satın aldığını, satın aldığı araçlar karşılığında ise verdiği yaklaşık 130 bin TL değerindeki çeklerin,  66 bin 250 TL’sinin karşılıksız çıktığını kaydetti.

Kırmızı, yaşanılan olay nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadığını ifade ederek, yazılan çeklerin geri gelmesi üzerine konuyla ilgili hukuki süreç başlattığını, dün de polise giderek şikayetçi olduğunu söyledi.

Terka Oto Galeri sahibi Özgür Erkmen ise Aykut Arcan’a 56 bin 100 TL değerinde BMW marka araç sattığını, yazılan 3 çekin ilkinin geri döndüğünü ifade etti.

Erkmen, çeklerin karşılığını alamaması halinde Arcan hakkında mahkemeye başvuracağını açıkladı.

Araçların çoğu ayni model

Bu arada Arcan’ın çek karşılığında satın aldığı araçların birçoğunun BMW, Mercedes ve Japon marka araçlar olması dikkat çekti.
Galerilerden veya şahıslardan alınan araçların nakit para karşılığında başka galerilere satıldığı da iddialar arasında yer alıyor.

İhbarlar artarak devam ediyor

Olayın patlak vermesinin ardından birçok galeri sahibi YENİDÜZEN’e ulaşmaya devam ediyor.
Galeri sahipleri yaşadıkları mağduriyetleri dile getirerek, dert yanıyor.
Yazdığı yüklü miktardaki çekin karşılıksız çıkmasının ardından yurt dışına giden Arcan’a yönelik yapılan ihbarlar artarak devam ediyor.

Galericiler muhatap bulamıyor

Çeklerini bozmak için bankaya koşan ancak çekleri geri dönen birçok galeri sahibi muhatap bulamıyor.
Bazı galeri sahiplerinin muhatap bulamadıkları için PGM Müdür Vekili Pervin Gürler’i arayarak dert yandığı da elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.
Gürler’in galeri sahiplerine hukuki süreci başlatmaları yönünde teklimde bulunduğu da konuşuluyor.

Arcan halen yurt dışında

Öte yandan 25 Eylül’de İstanbul’a gitmek için Kuzey Kıbrıs’tan çıkış yapan Arcan, ülkeye hala dönmedi.

YENİDÜZEN, çeklerin kopyasını ele geçirmişti

YENİDÜZEN, Aykut Arcan tarafından yazılan çeklerin bir kısmının kopyasını ele geçirmişti.
Listede birçok vatandaşın yanı sıra oto galeri sahiplerine ait çekler de bulunuyor.
Buna göre Arcan tarafından yazılan çekler şöyle: İbrahim Akın’a 4 çek yazdı. 27 Ağustos’a yazılan 18 bin 750 TL değerindeki çek karşılıksız çıktı ve banka tarafından mühürlendi. Diğer çekler ise 27 Kasım, 27 Ekim ve 27 Eylül tarihine yazılan 18 bin 750’şer TL’lik  çekler olduğu belirtildi.
Levent Motors Ltd adına toplam 7 adet çek yazıldı. Bu çeklerden 15 ve 25 Eylül tarihine yazılan 30 bin 500’şer TL’lik çekler karşılıksız çıktı. Şirketin elinde 15 Ekim, 25 Ekim, 15 Kasım, 25 Kasım, 25 Aralık tarihlerine yazılmış 30 bin 500’şer TL’lik 5 çek daha bulunuyor.
Arcan, Mustafa Güleç’e ise 3 adet 23’şer bin TL’lik çek yazdı. Çeklerin ilki 30 Ağustos, diğerleri ise 30 Eylül, 30 Ekim’e ait.
Feride Erçika’ya ise 3 adet 18 bin 850’şer TL’lik çekler yazıldı. İlk çek 26 Eylül’e yazılıp, karşılıksız çıkarken, diğer çeklerin 26 Ekim ve 26 Kasım’a yazıldığı belirtildi.

Öte yandan Ramadan Deniz’e ise toplam 4 adet çek yazıldı.  22 bin 500 TL değerinde olan ilk çek 18 Eylül tarihine yazıldı ve karşılıksız çıktı.  Deniz’in elinde 15 Ekim’e yazılan 25 bin TL, 15 Kasım’a 25 bin TL, 15 Aralık’a ise 26 bin 500 TL değerinde çek buluyor.
Ali Kırmızı’ya ise toplamda 4 adet çek yazıldı. Bu çekler arasında yer alan 15 Eylül tarihli 1 adet 22 bin 500 TL’lik çek karşılıksız çıktı. Kırmızı’nın elinde 15 Ekim’e yazılmış 22 bin 500 TL değerinde 1 adet çek, 15 Kasım’a yazılmış 22 bin 500 TL değerinde ise başka bir çek bulunuyor.
Sami Doğan’a ise yazılan 3 çek de karşılıksız çıktı. Bu çeklerin tarihleri ve miktarları şöyle:  30 Ağustos tarihli 19 bin TL, 30 Eylül tarihli 24 bin TL, 21 Eylül tarihli 35 bin TL.

Mağdurlar arasında yer alan İbrahim Çangaroğlu ise 20 Kasım tarihine yazılmış 1 adet 27 bin TL bulunuyor.
Şevket Kırmızı adına 14 Eylül’e 1 adet 19 bin 250 TL’lik, 26 Eylül tarihine 1 adet 25 bin TL’lik, 28 Ekim’e ise 25 bin TL değerinde çek yazıldı. Eylül ayına yazılan çeklerin ikisi de ödenmedi.
Yıldıray Erçika adına 25 Eylül ve 25 Ekim tarihlerine 2’şer adet 25 bin TL’lik çek yazıldı. Eylül ayına yazılan çek karşılıksız çıktı.

--------------------------------------------------------------------


Kırmızı: “Hukuki süreç başlattım”

Göçmen Otobüsleri Şirket Direktörü Şevket Kırmızı, Aykut Arcan’ın 5-6 ay önce kendisinden de 4 araç satın aldığını, satın aldığı araçlar karşılığında ise verdiği yaklaşık 130 bin TL değerindeki çeklerin,  66 bin 250 TL’sinin karşılıksız çıktığını anlattı.
Kırmızı, bu çeklerin mühürlendiğini söyleyerek, Arcan tarafından Kasım ve Aralık aylarına yazılmış 70 bin TL değerinde 3 çekin daha bulunduğunu söyledi.
Yazılan çeklerin geri gelmesi üzerine konuyla ilgili hukuki süreç başlattığını açıklayan Kırmızı, dün polise giderek Arcan hakkında şikayette bulunduğunu ifade etti.
Kırmızı, yaşanan süreci de anlatarak şöyle konuştu: “Aykut Arcan benden 5-6 ay önce Honda, Mercedes, Suzuki ve Mitsubishi marka araç satın aldı. Arcan, araçları almaya Oshan Oto Galeri sahibi Erem Enginsoy ile birlikte geldi. Enginsoy araçları kontrol etti. Daha önce aldığı araçlarla ilgili yazdığı çeklerin bazıları karşılıksız çıkmıştı. Onları nakit ödedi. Daha sonra bu araçlar ile ilgili yazdığı çekler geri döndü. Ben Aykut’u aradım. O da bana maddi durumunun iyi olmadığını, iflas ettiğini söyledi. Piyasadan alacakları olduğunu, onları aldığında bana ödemeyi yapacağını eğer bu paraları toplayamazsa da ailesi ile olayı halledeceğini anlattı”
Kırmızı, bu süreç içerisinde Arcan ile ilgili çalıştığı bankaları arayarak bilgi aldığını, bankaların Arcan ile ilgili kendisine olumlu referans verdiğini de vurguladı.
Çeklerin geri dönmesinin ardından Arcan’a ulaşamadığı için kayınvalidesi PGM Müdür Vekili Pervin Gürler ile temasa geçtiğini söyleyen Kırmızı, Gürler’in kendisine hukuki süreci başlatarak, hakkını aramasını söylediğine değindi.


------------------------------------------------------------------------------------


Erkmen: “Çeklerin karşılığını alamazsam, mahkemeye başvuracağım”

Terka Oto Galeri sahibi Özgür Erkmen ise Aykut Arcan’a bir ay önce 56 bin 100 TL değerinde BMW marka araç sattığını söyledi. 
Arcan tarafından kendisine 30 Eylül, 30 Ekim ve 30 Kasım tarihlerine 3 çek yazıldığını ifade eden Erkmen, ilk çekin karşılıksız çıktığını ve önceki gün geri döndüğünü dile getirdi.
Erkmen, Arcan’ın 3 yıldır galerisinden araba aldığını ve ödemelerini düzenli bir şekilde yaptığı için bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını anlattı.
Böyle bir durumla karşılaşacaklarını düşünmediklerini de ifade eden Erkmen, çeklerin karşılığını alamaması halinde Arcan hakkında mahkemeye başvuracağını açıkladı.
Erkmen, Arcan’ı 30 Eylül’de çeki bankaya yatırıp yatırmadığını sormak için geçtiğimiz hafta Perşembe günü aradığını ancak ulaşamadığını da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3605 defa okunmuştur
İlgili Haberler