1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Hayvanlara özgürlük”
“Hayvanlara özgürlük”

“Hayvanlara özgürlük”

Hayvanseverler Lefkoşa’da yolu keserek eylem yaptı;

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Geçtiğimiz günlerde Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde zehirlenerek öldürülen sokak köpekleri ve Kalkanlı’da boynundan asılarak öldürülen köpeklere tepki olarak, hayvanseverler Lefkoşa’da eylem düzenledi. Lefkoşa Türk Belediyesi Fidanlığı önünde yapılan eyleme çok sayıda hayvansever katıldı. Hayvanseverler basın açıklaması öncesinde yolu araçlara kapatarak sloganlar attı. “Devlet uyuma katilleri yakala, “Hayvanlara özgürlük” gibi sloganlar atılarak şikayet yapılmak üzere Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne yüründü.

“Hayvanlarımıza uzattığınız kanlı pis ellerinizi bu canların üzerinden çekiniz”
Eylemde yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:
“Değerli hayvanseverler ve basın mensubu arkadaşlar. Gün geçmez hayvanlara kötü muamele yapıldığını anlatan haberler almayalım. Bir ay kadar önce burada yaşamaya çalışan köpeklerin toplu halde zehirlenerek öldürüldüklerini gördük. Bu yetmedi 2 hafta sonra geriye kalanları da zehirlediler. Bu zehirleri sokakta oynayan çocuklar da elleyip onlar da zehirlenip ölebilirdi. Bunun üzerine veteriner olan Muzaffer Haloğlu’nun sadist davranışlarının sergilediği bir cd ortaya çıktı. Geçen gün yine psikopat ruhlu birinin bir köpeği iple astığını medyada gördük. Yeter artık, bunlara bir dur diyen olmalı. Biz bağırıyoruz ama yetmiyor, bunu ancak polisin suçluları tespit edip yargı önüne çıkarıp cezalandırılmaları halinde son bulabilir. Siz kim oluyorsunuz da bu canları öldürüyorsunuz, onlara zarar veriyorsunuz ey vicdansız insan bozuntuları. Bu yaptıklarınızın hesabı elbet sizden sorulacaktır. Yanınıza kalacağını sanmayın. Hayvanlarımıza uzattığınız kanlı pis ellerinizi bu canların üzerinden çekiniz.
Belediyeleri üstlerine düşen görevleri yerine getirmeye çağırıyoruz. Bahaneler uydurup uzaktan seyretmekle belediyecilik oynanmaz.
Bir an önce bu katillerin tespit edilmeleri için polisi göreve çağırıyoruz. Hayvan Refahı Yasasının derhal uygulanmasını ve gerekli cezaların verilmesini istiyoruz. Bu hayvanların en az sizler kadar bu doğada yaşama hakkı vardır, bunu o kafalarınızdan çıkarmayınız. İnadınıza hayvanları seviyoruz ve onların dili olmaya, onları korumaya devam edeceğiz.
Bir an önce katillerin yakalandığı haberlerini polisten duymak istiyoruz.”

Bu haber toplam 1490 defa okunmuştur