1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “HAYIR KAMPANYASI BAŞLATMADIM"
“HAYIR KAMPANYASI BAŞLATMADIM

“HAYIR KAMPANYASI BAŞLATMADIM"

Denktaş, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin içeriği ile ilgili yaptığı değerlendirmelerden sonra “hayır” diyeceğini açıkladığını söyledi.

A+A-

DENKTAŞ: “HAYIR KAMPANYASI BAŞLATMADIM, KİŞİSEL GÖRÜŞÜMÜ DİLE GETİRDİM”

Mecliste Erhürman’ı yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin içeriği ile ilgili yaptığı değerlendirmelerden sonra “hayır” diyeceğini açıkladığını söyledi.

“KAMPANYAYI METNİ GÖRDÜKTEN SONRA BAŞLATACAĞIM”

“Hayır kampanyası” başlatmadığını, sadece kişisel görüşünü dile getirdiğini belirten Denktaş, henüz ortada bir metin olmadığını, kampanyayı metni gördükten sonra başlatacağını söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun adaya gelişinde yapılan görüşmelere de değinen Denktaş, “İçerikte değil, önümüzdeki süreçte mutabık kaldık” dedi.

Denktaş, maaşlardan kesinti yapılması önerisine değinerek, kaynak sıkıntısına işaret etti.

KAZA RAPORU HÜKÜMETTE

Polisin kaza ile ilgili raporunu tamamladığını ve hükümete bilgi verildiğini söyleyen Denktaş, yollarda sorun yaşandığının bilindiğini, bunun yerel kaynaklarla yapılması yönünde çaba harcanacağını kaydetti.

Denktaş, saatlerin değişimi konusunda Türkiye ile ulaşım, havayolları, bankacılık açısından olumsuzluklar yaratabileceğini düşündüklerini bunun üzerine karar alındığını, kimseden farklı ses çıkmadığını söyledi. Kazanın ardından okulların başlamasına yönelik sendikaların tavrını eleştiren Denktaş, mesai ve okul başlama saatleriyle ilgili kararlarında ısrarcı olduklarını belirtti.

“SAATLER KONUSUNDA TÜRKİYE’DEN TALEP GELMEDİ,  KARARI HÜKÜMET ALDI”

Denktaş, Türkiye’den saatler konusunda herhangi bir talep gelmediğini, kararın hükümetin aldığı bir karar olduğunu söyledi.

Yıllar önce trafik kazasında ağabeyini kaybettiğini dile getiren Denktaş, o yolun kazadan sonra tamir edildiğini, dolayısıyla eylem yapan öğrencileri anladığını, yanlarına giderek konuşmak istediğini ancak o sırada öğrencilerin arkasından birinin gelerek öğrencileri tahrik ettiğini, küfür ettirdiğini belirtti.
Denktaş, eylemlerde her zaman eylemcilerin yanına giderek konuştuğunu, ancak bu sefer büyük bir acının üzerinden siyaset yapıldığını, bunun canını sıktığını belirtti.

Gençleri öne sürerek devlet mülküne hasar verme girişiminde bulunanlar olduğunu söyleyen Denktaş, provokasyonu yapanların devletten maaş aldığını, maaş aldığı yere zarar verdiğini kaydetti.

“SİVİL İTAATSİZLİĞE KARŞI YASA YOK”

Denktaş, sivil itaatsizliğe karşı bir yasa bulunmadığını dile getirdi. Mesai saatlerinin 08.30’a alınması konusunun son iki aydan beri görüşüldüğünü, kararın ayaküstü alınmış bir karar olmadığını söyleyen Denktaş, kazadan sonra bunun uygulanmaya başladığını belirtti. Denktaş, sendikaların da bu uygulamadan haberdar olduğunu dile getirdi.

Müzakere ve uzlaşmaya açık olduğunu söyleyen Denktaş, eylemlerden değil acı üzerine yapılan siyasetten ve provokasyonlardan öfke duyduğunu söyledi.

(tak)

Bu haber toplam 1259 defa okunmuştur