1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. HASTANEYE AKIN
HASTANEYE AKIN

HASTANEYE AKIN

Ülkede büyük üzüntü yaratan kazanın ardından yaralıların taşındığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yoğun saatler yaşanıyor.

A+A-

SAAT: 11.10

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Girne-Değirmenlik Dağ Yolu’nda bu sabah meydana gelen ölümlü trafik kazasıyla ilgili olarak saat 12.30’da Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenleyecek

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, basın toplantısında Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı ve başhekim yardımcıları Cenk Soydan, Adil Özyılkan ve Sonuç Büyük de hazır bulunacak.

-------------------------

Değirmenlik-Girne dağ yolundaki kazada yaralanan 7 kişinin 3’ünün ameliyata alındığı; birinin durumunun kritik olduğu belirtildi.

Ülkede büyük üzüntü yaratan kazanın ardından yaralıların taşındığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yoğun saatler yaşanıyor.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, hayatını kaybedenlerden birinin şoför ve önde sıkışan 2 öğrenci olduğunu; 7 yaralıdan 3’ünün ameliyata alındığını, birinin durumunun kritik olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, yaralıların saat 07.45’ten itibaren hastaneye ulaşmaya başladığını ve çeşitli branşlardan uzman doktorların da yaralıları kurtarmak için gerekeni yaptığını anlattı.

Çok büyük bir üzüntü yaşadıklarını vurgulayan Dizdarlı, diğer bazı hastanelerden gelen yardım teklifleri ve dayanışma duyguları için teşekkür etti.

Kan  ihtiyacı olduğunu duyan yurttaşlar hastaneye akın etti.

Hastane gösterilen yoğun ilginin ardından ARH+ kana için artık ihtiyaç  olmadığını,  ACİL ORH- KANA İHTİYAÇ OLDUĞU DUYURDU

3 YARALININ DURUMU KRİTİK

Değirmenlikte bugün meydana gelen 3 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, beraberinde bazı bakanlarla ve Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ile birlikte Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bulunuyor.

Sucuoğlu yaptığı açıklamada sabah saat 08.00 civarından beri hastanede olduğunu yaralılara cerrah, ortopedist, beyin cerrahı olmak üzere ilgili uzman doktorların müdahale ettiğini belirtti.

Kazada 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Sucuoğlu, 3 yaralının durumunun ise kritik olduğunu söyledi.

Bakan Sucuoğlu, yaralılardan birinin beyin travması ve iç kanama geçiren genç bir öğrenci olduğunu bildirdi.

Sucuoğlu, hayatını kaybeden şoförün araçta bulunan eşinin de iç kanaması olduğunu ve ameliyata alındığını söyledi.

Faiz Sucuoğlu, beyin kanaması geçiren ve vücudunda kırıklar bulunan üçüncü bir yaralının durumunun da kritik olduğunu belirtti.

Vatandaşların, yaralılar için kan çağrısı yapılması üzerine kan vermek üzere hastanedeki Kan Bankası’na akın ettiğini kaydeden Sağlık Bakanı Sucuoğlu, halkın zor günlerde duyarlılık göstererek bir araya geldiğini belirtti ve kan vermeye gelen herkese teşekkür etti.

Bu arada kaza haberinin duyulmasının ardından hastaneye akın eden vatandaşlar nedeniyle hastanede trafik kilitlenmiş durumda.

Hastanede, yaralı yakınları yanında kan vermeye gelenlerden oluşan ciddi bir kalabalık var.

 

(YD/TAK)

 

Bu haber toplam 5052 defa okunmuştur
İlgili Haberler