1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Harmancı, sosyal medyada paylaştı
Harmancı, sosyal medyada paylaştı

Harmancı, sosyal medyada paylaştı

Harmancı: “Benim gitmem ile bazı çalışanlar Lefkoşa için çalışmaya başlayacaksa tereddüttüm olmaz”

A+A-

 

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, sendikanın eylem sebeplerini anlamlandırmakta zorlandığını ifade etti. Sosyal medya hesabından BES’in ‘iş bırakma eylemi’ ile ilgili açıklama yapan Harmancı, “Sorun kişisel bir mesele ise ve benim gitmem ile bazı çalışanlar rahat edecek ve Lefkoşa için çalışmaya başlayacak hiçbir tereddüttüm olmaz” dedi.

Harmancı, sendikanın eylemi nedeniyle dün çalışanların bir kısmının işe gelerek, iş başı yaptığını, bir kısmının ise işe gelmediğini söyledi. BES’e 1 Mayıs ikramiyelerini 2 taksit halinde 15 Hazirana kadar çalışanlara ödenebileceğini söylediğini aktaran Harmancı, sendikanın ise buna karşılık ödemeyi taksitsiz, tek ödeme şeklinde 15 Haziran’a kadar istediğini kaydetti. Harmancı, 1 Mayıs ödeneği nakit akışı ve overdraftı zorlamamak adına iki taksitte ödemeyi teklif ettiğini ifade ederek, “Bugün bu konudan dolayı 3. gün ve özellikle insanlarımızın bire bir hissedebileceği temizlik gibi bölümlerde işe gelip işbaşı yapmamayı bir 'eylem' çeşidi olarak Lefkoşalılara yaşatma süreci devam ediyor” şeklinde konuştu.

Harmancı, tüm bunların aksine işine devam etmeye çalışan pek çok kişinin de olduğunu dile getirdi. Çalışanların maaşlarının dün ödendiğini ifade eden Harmancı, sözlerini şöyle tamamladı: “5 Ocak tarihinde 2016 yılına ilişkin çok geniş açıklamalar yapıp neler yapılması gerektiğine ilişkin durum değerlendirmesinde bulunmuştum. Yarın (bugün) kapsamlı bir değerlendirmeyi kamuoyumuz ile paylaşmaya çalışacağım.”

Bu haber toplam 1581 defa okunmuştur