1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Harem Gece Kulübü' cinayeti
Harem Gece Kulübü cinayeti

'Harem Gece Kulübü' cinayeti

“Aklımda kızı kurtarma vardı. Olay günü 00:45’de tabancamı alıp kulübe gittim…Sabah Hüseyin Demiri’ye kızı bana verip vermeyeceklerini sordum. Hüseyin bana ‘sana verecek kızımız yok, başkası aldı’ dedi. Ben de sinirlendim ve kızın yanına gittim. O da ban

A+A-

Harem Gece Kulübü’nde meydana gelen cinayetle ilgili bu kez olayın tahkikat memuru Müdettiş İsa Sevindik, tanık olarak dinlendi. Sevindik, sanığın gönüllü ifadesini okuyarak, Sıham Benchargui öldürdüğü anı aktardı:

“Tabancayı alnına doğrulttum, hiç yüzünü çevirmedi, donup kaldı, ateş ettim”

Didem MENTEŞ

Harem Gece Kulübü’nde 11 Eylül 2014’de meydana gelen ve gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri ile konsomatris Sıham Benchargui öldürülmesiyle ilgili ayrıntılar Mahkemede ilk kez açıklandı. Olayın tahkikat memuru Sanık Kubilay Güler’in ifadesini okuyarak, cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Sanığın, işten ayrılmak istemeyen ve tartıştığı Sıham Benchargui’nin alnına tabancayı dayadığını ve gözünün içine bakarak tetiği çektiği ifade edildi. Hüseyin Demiri’nin ise ‘sana verecek kız yok’ demesine sinirlenerek, Sıham’ı vurduktan sonra 2 el de Demiri’ye ateş ettiğini itiraf etti. Bu arada Mahkeme duruşmaya devam edilmek üzere davayı 2 Şubat Pazartesi’ne tehir etti.

Tahkikat memuru konuştu

Gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri ve konsomatris Sıham Benchargui öldürdüğü iddiasıyla cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan sanık Kubilay Güler dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görülen duruşmada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve Savunma Avukatı Cevat Rıza mahkemede hazır bulundu.
Davayla ilgili olarak ilk tahkikat duruşmasında tanıklar konuşmaya devam dün de devam etti.
İddia Makamı ilk tahkikat duruşması bakımından Mahkemeye iki tanık daha dinleterek, çok sayıda delili emare olarak sundu.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Polis Müdür Muavini Mahmut Barış Sel ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş İsa Sevindik’i mahkemede şahadet verdi.

--------------------------------------------------------

Barış Sel: “Sanığın itiraflarını görüntülü olarak kaydettim”

İddia Makamı 14’üncü tanığı olan Polis Müdür Muavini Mahmut Barış Sel, olay günü bir askerin iki kişiyi vurduğunu ve bir kişiye ateş etikten sonra tasarrufundaki tabancayla kaçtığına yönelik bilgi aldığını söyledi. Sanığın asker olduğunu öğrenmesi üzerine askeri yetkililerle irtibata geçtiğini belirten Barış Sel, saat 11:30 raddelerinde sanığı Şirinevler mevkiinde tespit etiklerini anlattı. Sanığın yanlarına gittikleri zaman, tabancasını şakağına dayadığını ve polislerin kendisine yaklaşmamasını istediğini aktaran Sel, sanığın Sıham Benchargui ve Hüseyin Demiri’yi vurduğu yönünde itiraflarda bulunduğunu dile getirdi. Barış Sel, Kubilay Güler’in itiraflarda bulunduğu esnada, kendi cep telefonuyla bu itirafları cep telefonuyla görüntülü olarak kayıt altına aldığını vurguladı. Ardından tabur komutanın olay yerine gelmesi ve sanığı ikna etmesi üzerine sanığın tabancasını yere bıraktığını aktaran Sel, söz konusu tabancayı yerden alarak komtorl altına aldığını söyledi. Barış Sel, ardından sanığa ihtarda bulunduğunu, sanığın da “oldu artık” diyerek cevap verdiğini belirterek, sanıkla ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığını ifade etti.  

Sevindik: “Gönüllü ifadesinde cinayeti anlattı”

Davanın 15’inci tanığı ise meselenin tahkikat memuru olan Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş İsa Sevindik, mahkemede dinlendi. Sevindik, şahadetinde olay günü gerçekleşen bulguları ve tespitlerini tek tek anlatarak, cinayetle ilgili olarak kan ve parmak izi örnekleri, fotoğraf albümleri, DVD görüntüleri, eşyalar, evraklar ve birçok delili emare olarak sundu. Sanık Kubilay Güler’in, Hüseyin Demiri’yi vurduğu yeri ve gece kulübünden kaçış anını gösteren kamera görüntülerini incelediğini söyleyen İsa Sevindik, olay yeri inceleme uzmanları tarafından görüntülenen ve tespit edilen emareleri açıkladı. Müfettiş İsa Sevindik, olayda kullanılan 9 mm çapında tabanca ve 5 adet canlı mermiyi de ibraz ederken, sanığın kendisine vermiş olduğu gönüllü ifadesini okudu. Sevindik ifadede, sanığın Sıham Benchargui ile Eylül 2013’de tanıştığını ve ikisinin de birbirlerine aşık olduğunu ve o tarihten itibaren sanığı gece kulübüne sıklıkla gitmeye başladığını anlattığını söyledi. Sanığın bir ara İstanbul’a gittiğini ve orada kendisine 1 tabanca ile mermiler aldığını söylediğini aktaran Müfettiş, söz konusu tabancayı Kıbrıs’a getirdiğini söylediğini anlattı.

“Tartıştık bana tokat attı ve silahı alnına dayadım”

İsa Sevindik, sanık ile kadının 5 Eylül’den 8 Eylül gününe kadar beraber olduklarını ve neler yaptıklarını okuyarak, olay gününden bir gece önce sanığın ev arkadaşlarından birkaç tane mermi temin ettiğini anlattığını söyledi. Sanığın aklından kızı gece kulübünden kurtarmak ve götürmek olduğunu ifadesinde söylediğini aktaran Müfettiş İsa Sevindik, taksiyle gece kulübüne gittiğini ve sabah 5:00’e kadar kadınla birlikte olduğunu anlattığını vurguladı. Sevindik, 42’inci emare olan sanığın ifadesine şöyle devam etti. “Sabah 8:00 sıralarında gece kulübü çalışanı Ali Bahçeci’nin gelerek kapıyı çaldı. Hastaneye kontrole götürmek için Sıham’ın hazırlanmasını söyledi. O sırada ikimizde odanın dışına çıktık. Hüseyin Demiri, beni gördüğünde ‘sen daha ölmedin’ diye sordu ama bir anlam vermedim. Sonra hazırlanmak için Sıham odaya girdi. Ben de Hüseyin’e kızı verip vermeyeceklerini sormak için yanına gittim. Hüseyin bana ‘sana verecek kızımız yok, başkası aldı’ dedi. Ben de sinirlendim ve kızın yanına gittim. O da bana işlerini bozduğumu söyledi. Bunun üzerine tartışmaya başladık ve bana tokat attı. Ben de tabancamı çıkardım ve Sıham’ın alnına doğrulttum. Hiç yüzünü çevirmedi, donup kaldı ve ateş ettim. Sonra odadan çıktım Hüseyin önüme geldi ve ona da çektim. Sonra da oradan kaçtım.”

Bu haber toplam 15007 defa okunmuştur