1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Hanehalkı Bütçe Anketi” sürüyor
“Hanehalkı Bütçe Anketi” sürüyor

“Hanehalkı Bütçe Anketi” sürüyor

Mart ayı için 270 hanehalkına mektup ve broşürler gönderildi

A+A-

Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ), devam eden 2014-15 “Hanehalkı Bütçe Anketi” kapsamında mart ayı için 270 hanehalkına posta yoluyla mektup ve broşürler gönderildi.

Anket kapsamında toplam 3 bin 240 haneye ulaşılarak anket yapılacak.

Anket yapılacak kişilerin görevlilere yardımcı olmasını isteyen DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu, şikayet veya önerilerin 2287653 numaralı telefona veya dpo@devplan.org e-mail adresine bildirilmesini de istedi.

DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu’nun yazılı açıklamasına göre 1 Ekim 2014’te başlayan ve 30 Eylül 2015’te tamamlanacak 2014-2015 Hanehalkı Bütçe Anketi ile ülkedeki hanehalklarının tüketim kalıplarında ve harcama alışkanlıklarında zaman içinde meydana gelen değişikliklerin belirlenmesi ve böylece Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hesaplamalarına baz teşkil eden tüketim yapısının güncelleştirilerek fiyat endekslerine yansıtılmasını; ve hanehalklarının gelir düzeyleri ile sosyo-ekonomik karakteristiklerinin saptanmasını hedefleniyor.

2014-2015 Hanehalkı Bütçe Anketinde, her ay 270 olmak üzere toplam 3 bin 240 farklı hanehalkına “Hanehalkı Bütçe Anketi” uygulanacağını dile getiren Muhtaroğlu, Mart ayında örneğe çıkan 270 hanehalkının adreslerine posta yolu ile mektuplar ve broşürler gönderildiğini bildirdi.

Anketin, DPÖ’nün görevlendirdiği anketörler tarafından gerçekleştirileceğini belirten Muhtaroğlu, anketörlerin örneğe çıkan hanehalklarını, birlikte yapacakları bir program dahilinde, bir ay boyunca ihtiyaç duyulacak zaman aralıklarıyla ziyaret ederek çalışmalarını tamamlayacaklarını kaydetti.

Muhtaroğlu, ayrca, DPÖ-İstatistik ve Araştırma Dairesi çalışanları olan kontrol memurları, anketörleri ve anketin alan uygulamasını çeşitli zamanlarda anket yerine gerçekleştirecekleri ziyaretlerle denetleyeceklerini bildirdi.

(TAK)

Bu haber toplam 1295 defa okunmuştur