1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Halka çözüm umudu pompalamaktan vazgeçin"
Halka çözüm umudu pompalamaktan vazgeçin

"Halka çözüm umudu pompalamaktan vazgeçin"

Başbakan Özgürgün, halka çözüm umudu pompalamaktan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

A+A-

Başbakan Hüseyin Özgürgün, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Rum tarafının, 1968 yılında başlayan ve kesintiler yaşansa da 48 yıldır süren müzakere sürecinin her safhasında, adada bir anlaşma niyeti olmadığına tanıklık eden Kıbrıs Türk halkını bu kez de yanıltmadığını söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades’in BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı ile yürüttüğü 16 aylık çalışmaların ardından mutabakata varılan konuları açıklarken çözümün önündeki engel olmayı ısrarla sürdüreceklerini bir kez daha tekrarladığını savundu.


Başbakan Özgürgün, şöyle devam etti:

“16 aydan bu yana sürdürdüğü müzakere süreci sonrasında çözümün ön şartı olarak ileri sürdüğü ve Kıbrıs Türk halkı tarafından kabul edilemez taleplerini New York’ta da yineleyen ve müzakere sürecine ilişkin takvimleme, hakemlik ve beşli konferansa karşı olumsuz tavır sergileyen Rum lider Anastasiades yine zamana oynamıştır. Kıbrıs Türk Halkı, New York zirvesinden ne mucize, ne de ‘garantörlük kalkmazsa çözüm olmaz’ diyerek efelenen Rum lider Anastasiades’e zaman kazandırılmasını beklerdi.”

Başbakan Özgürgün, bütün bu gerçekler ortada iken, halka çözüm umudu pompalamaktan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

(TAK/YD)

Bu haber toplam 2602 defa okunmuştur