1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gümrük memuru da tutuklandı…
Gümrük memuru da tutuklandı…

Gümrük memuru da tutuklandı…

Sigara yüklü çalıntı konteynerin kontrol edilmeden para karşılığında limandan çıkışını sağlayan gümrük memuru A.Y.A da tutuklandı.

A+A-

Mağusa Serbest Limanı’ndan çalınan sigara yüklü konteynerin kontrol edilmeden limandan çıkışını sağlayan gümrük memuru da yakalandı…

 

Gamze BAYKUR

Mağusa Serbest Liman bölgesinden “Sabah Shipping and Trading Ltd.” isimli şirkete ait sigara yüklü konteyneri çalan zanlı A.B ile M.D’nın tutuklanmasının ardından konu sigara yüklü çalıntı konteynerin kontrol edilmeden para karşılığında limandan çıkışını sağlayan gümrük memuru A.Y.A da tutuklandı. “Gümrüksüz mal tasarrufu”, “İthal” ve “Sirkat” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı A.B, M.D ve A.YA tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle daha tutuklu kalacak.

Sigara yüklü konteyner liman kapısından çıkarıldı…
Meselenin tahkikat memuru Yılmaz Güney, zanlı A.B ile M.D’nin 21 Mart ile 16 Nisan tarihleri arasında Mağusa Serbest Liman bölgesinde “Sabah Shipping and Trading Ltd.”nin sorumluluğundaki 1 adet konteyner ile içerisinde bulunan 438 koliden oluşan 219 bin paket sigarayı sirkat ettiklerini anımsattı.   Güney, İskele’de yapılan aramada zanlıların tasarrufunda 100 koli olmak üzere 50 bin paket sigara bulunduğunu belirterek kayıp olan 338 koliden oluşan 169 bin paket sigaranın açıkladı. Yürütülen soruşturma kapsamında 19 Nisan tarihinde Mağusa Limanının çıkışını gören kamera kayıtlarının temin edildiğini belirten Güney, zanlı M.D’nin kullanımındaki MA 512 plakalı tır ile sirkat ettikleri ve içerisinde 438 koli sigara bulunan konteynerin zanlı A.YA’in yardımıyla kontrol yapılmadan liman dışına çıkarıldığının tespit edildiğini açıkladı.

10 bin TL’ye anlaştılar…
Polis memuru Yılmaz Güney zanlı A.Y.A’in 20 Nisan tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Güney, zanlı A.YA’den yapılan soruşturmada sigara yüklü konteynerin kontrolü yapılmadan limandan çıkışına yardım edeceği hususunda zanlı A.B ve M.D ile 10 bin TL karşılığında anlaştığını, olay tarihinden önce ise 3 bin 500 TL aldığının ve 29 Mart tarihinde zanlı A.YA’nın nöbette olduğu sırada konu konteynerin limandan çıkışına yardım ettiğinin tespit edildiğini açıkladı. 338 koli sigaranın hala kayıp olduğunu belirten Güney, konu kayıp sigaraların güneye geçirilip geçirilmediği, eğer güneye geçirilmediyse nerde muhafaza edildiği konusunda araştırma yapacaklarını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Güney, zanlıların 3’er gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3’er gün daha tutuklu kalacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlıların  tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2917 defa okunmuştur