1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GREV KARARI UÇUŞLARI AKSATTI
GREV KARARI UÇUŞLARI AKSATTI

GREV KARARI UÇUŞLARI AKSATTI

Bakanlar Kurulu akdığı karar ile Ercan'daki grevi 60 gün erteledi

A+A-

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, uçuşların en yoğun olduğu cuma akşam saatlerinde grev ilan etti, Ercan Havaalanı kilitlendi, Bakanlar Kurulu daha önce de ertelediği grevi son kez erteleme hakkını kullandı.

Saat 21.00 ile 23.40 arasındaki grevden 11 uçuş doğrudan etkilendi, en az 2 bin 400 yolcu mağdur oldu, herhangi bir uçak havada sorun yaşamadı ya da bir başka alana yönlendirilmedi.

Ancak özellikle Avrupa’ya aktarmalı seyahat edecek yolcular bu duruma isyan etti. Grevin ertelenmesi ile tüm seferler gecikmeli olarak yapıldı.

GECE BOYUNCA NELER YAŞANDI

SAAT: 23.21

ERCAN'da şimdi anons yapıldı: Uçuşlarımız normale dönmüştür yaşanan gecikmeden dolayı özür dileriz

----------------

SAAT:22.55

Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst YENIDÜZEN'e konuştu: Grev 60 gün süre ile ertelendi. Grev kararından ötürü  3-4 uçuşta aksama oldu.

-----------

SOFİ: "UÇAKLAR GELDİ DE İNMEDİ DİYE BİR DURUM YOK”

Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın Ercan Havalimanı’ndaki grevinden dolayı meydanın kapatıldığını söyledi.

TAK muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Sofi, grevden, özellikle alanda uçuş bekleyen yolcuların etkilendiğini belirtti.

Sofi, uçaklar geldi de inemedi diye bir durumun sözkonusu olmadığını çünkü bu gibi durumlarda uçakların en yakın destinasyona yöneltildiğini kaydetti. Mustafa Sofi, grevden kaç uçuşun etkilendiğine ilişkin soruyu yanıtında, “Cuma günü, 80 uçuşla en yoğun uçuşun olduğu bir gün. Alanda da şu an çok yoğun bir yolcu kalabalığı var” dedi.

Mustafa Sofi, sendikanın grev kararını duyurur duyurmaz yolcularla konuşarak, durum hakkında bilgi verdiğini ve rahatlatmaya çalıştığını söyledi.

Sofi, Bakanlar Kurulu’nun grev erteleme kararı Resmi Gazete’de yayımlanır yayımlanmaz, meydanı açacaklarını belirtti.

(tak)

----------

SAAT:22.40

GREV yasaklanması yönündeki resmi süreç henüz tamamlanmadı, Bakanlar Kurulu'nun grev kararı Ercan'a ulaşmadı, yaklaşık 1.200 yolcu ve en az 6 seferin bu gelişmeden etkilenmesi tahmin ediliyor.

---------

SAAT:22.24

Olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulu aldığı karar ile Ercan'daki grevi 60 gün erteledi

-----------

SAAT: 22.00

Bakanlar Kurulu, Ercan'daki grevin yasaklanması için acil toplandı.

----------

SAAT: 21.35

Hava Trafik Kontrolorleri Sendikasi ERCAN hava trafik kontrol kulesinde bu gece 21.00'den sabah 07.00'ye kadar GREV ilan etti.

Sendikanın grev ile ilgili açıklaması şöyle:

 UBP-DP Hükümeti defalarca ikaz etmemize rağmen sendikamızın işbirliği için yaptığı hiçbir çağrıyı dikkate almamış ve Sivil Havacılık Dairesi’ndeki sorunları görmezden gelmiştir. Türkiye’de eğitimde olan arkadaşlarımız ısrarla mağdur edilmiştir. Yıllardır beklediğimiz yasa değişiklikleri yapılmamaktadır. Üst derecelerde görev verilmesine rağmen bu kadrolara terfiler inatla açılmamaktadır. Smart binasındaki sağlıksız koşullar devam etmektedir. Havacılık tazminatları için hiçbir girişim başlatılmamıştır. Çalışanlara karşı bu kadar duyarsızca davranan bir Hükümete ancak grev ve eylemlerle cevap verilebilir.

Önce vaatlerde bulunup daha sonra çözüm arama çabasına dahi girmeyen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ve UBP-DP Hükümetine söz söylemek ile yapmak arasında dağlar kadar fark olduğunu ve bu nedenle grevin tüm sorumluluğunun kendilerinde ait olduğunu hatırlatırız.

Toplu iş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası madde 16/1 uyarınca Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası 19 Ağustos 2016 saat 21.00’dan itibaren Ercan Havalimanı iniş ve kalkış trafiklerine hizmet veren “Kule” ve “Yaklaşma” birimlerinde, sabah 07.00’ye kadar (10 saat) grevdedir. Grev esnasında üyelerimize baskı, tehdit veya grevi yasa dışı olarak engellemek için herhangi bir girişim yapılması halinde K.K.T.C. Hava Sahasının tamamını kapatacağımızı ve grevi 24 saate çekeceğimizi bildiririz.

(Fotoğraflar Cenk Mutluyakalı)

Bu haber toplam 4279 defa okunmuştur