1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GÖZYAŞLARINA BOĞULAN DURUŞMA
GÖZYAŞLARINA BOĞULAN DURUŞMA

GÖZYAŞLARINA BOĞULAN DURUŞMA

Sanık Çiğdem Altınfincan ve öğretim üyelerinin kaza sonrasında çekilen video görüntüleri mahkemede gösterildi. Mahkeme salonunda davayı izleyen aile yakınları ve sanık gözyaşlarına boğuldu…

A+A-

Dört öğretim görevlisinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili dava duruşması başladı... Dünkü celsede kazadan hemen sonra çekilen video görüntüleri ilk kez mahkemede izletildi…

 

Didem MENTEŞ

Dört öğretim görevlisinin 20 Ocak 2014’de Türkeli kavşağında hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili ilk kez kamera görüntüleri izlendi.
Sanık Çiğdem Altınfincan ve öğretim üyelerinin kaza sonrasında çekilen video görüntüleri Mahkemede gösterildi. Mahkeme salonunda davayı izleyen aile yakınları ve sanık gözyaşlarına hakim olamadı. Kaza öncesi sanığın aracının 30 metre sürüklendiği vurgulandı.
Kazada feci şekilde hayatlarını kaybeden Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz ile ilgili dava dün görülmeye başladı.
Bir önceki duruşmada 10 davadan itham edilen ve ‘süratli sürüşü’ içeren 6 davayı ret eden sanık Çiğdem Altınfincan dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kaza uzmanı Mahkemede konuştu

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanığı temsilen Avukat Süleyman Dolmacı hazır bulundu. İddia makamı davayla ilgili olarak BRTK’de görevli iki kameran ve 3 polis memurunu mahkemeye tanık dinletti.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli uzman polis memuru Ali Kırhan, sanığın kullandığı LF 707 plakalı otomobilin, 30 metre sürüklendikten sonra, orta refüje girdiğini orada 7 metre kaydıktan sonra, çarpmanın etkisiyle yükselip, 9 metre havada kaldıktan sonra diğer araçlara çarptığını açıkladı.


--------------------------------------------------------

Olay görüntüleri ve gözyaşları…

Davayla ilgili ilk tanık olarak Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda görevli kameraman Kemal Yürekli dinlendi. Tanık Yürekli, kaza günü mesaiden sonra, Güzelyurt’taki evine doğru giderken, Türkeli Kavşağı’nı geçer geçmez kazayı gördüğünü ve kazanın henüz yeni olduğunu anladığını söyledi. Otomobilinden çıkarak hemen yardıma koştuğunu anlatan Yürekli, olay yerinde sadece bir iki kişi bulunduğunu belirtti. Kemal Yürekli, hemen kamerasıyla çekim yapmaya başladığını aktardı. Bunun üzerine Savcı Kızılokgil, bahse konu video görüntülerini içeren CD’yi mahkemeye emare olarak sundu. Daha sonra ise Kemal Yürekli’nin çektiği görüntüler Ağır Ceza Heyeti’nin izlemesi için gösterildi. Kaza görüntülerin gösterildiği sırada, mahkeme salonunda davayı izleyen aile yakınları ve sanığın gözyaşlarını tutamadığı görüldü. İddia makamının ikinci tanığı da yine Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda görev yapan kameraman Tarkan Kavaz oldu. Tarkan Kavaz’ın da kaza günü, olay yerinden çektiği görüntüler, iddia makamı tarafından emare olarak sunuldu.

----------------------------------------------------

Fotoğraflar incelendi

Davanın üçüncü tanığı ise Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme’de görevli polis memuru Çağıl Kaya oldu. Kaya, kazanın olduğu 20 Ocak 2014 tarihinde görevde olduğu bir sırada kendisine telefon geldiğini ve Lefkoşa Güzelyurt Anayolu’nda ölümlü trafik kazası olduğunu, olay yerinin fotoğraflanması için çağrıldığını söyledi. Olay yerine giderek tüm fotoğrafları çektiğini söylemesinin ardından, Savcı konu foto albümünü emare olarak mahkemeye sundu. Kaya daha sonra, kazada hayatını kaybeden Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz’ın otopsi fotoğraflarını da çektiğini belirtmesi üzerine, iddia makamı bu foto albümünü de mahkemeye emare olarak ibraz etti.

Polis memuru Çağıl Kaya’nın ardından, diğer bir Olay Yeri İnceleme’de görevli polis memuru Halil Uyguroğlu dördüncü tanık olarak şahadet verdi. Uyguroğlu, olayın ertesi günü, kazaya konu olan üç otomobilin ve kaza yerinin gündüz fotoğraflarını çektiğini belirtti. Bunun üzerine İddia Makamı Uyguroğlu’nun çektiği foto albümünü de mahkemeye emare olarak sundu.

-------------------------------------------------

Trafik kaza uzmanı: “Sanığın aracı 30 metre sürüklendi, 9 metre de havada kaldıktan sonra araçlara vurdu”

İddia makamının beşinci tanığı ise kazanın gerçekleştiği gün, olay yerinde kaza alanının ölçekli planını çıkaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli uzman polis memuru Ali Kırhan oldu. İddia makamı 1/200 ölçekli planı mahkemeye emare olarak ibraz etti. Polis memuru Kırhan, sanığın kullandığı LF 707 plakalı otomobilin, 30 metre sürüklendikten sonra, orta refüje girdiğin orada 7 metre kaydıktan sonra, çarpmanın etkisiyle yükselip, 9 metre havada kaldıktan sonra önce Güzelyurt’tan Lefkoşa’ya doğru seyreden Ayşe Hadımcı Candemir’in yönetimindeki JU 802 plakalı arabanın tavanını uçurmuş; ardından da 10 metre daha sürüklenip yine aynı istikametteki Naci Kanatlı’nın kullandığı FZ 284 plakalı aracın sol üst yan kısmına çarparak durduğunu söyledi.

Polis memuru Kırhan, şahadetinin ardından savunma avukatı Süleyman Dolmacı’nın sorularını yanıtladı. İddia Makamı, bu tanığının ardından yeni tanıklarını hazır edebilmek için tehir talebinden bulundu. Mahkeme de iddia makamının bu talebini uygun bularak davayı 29 Ocak Perşembe gününe erteledi.

Bu haber toplam 24276 defa okunmuştur