1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gönyeli Dr.Fazıl Küçük Meydanı açıldı
Gönyeli Dr.Fazıl Küçük Meydanı açıldı

Gönyeli Dr.Fazıl Küçük Meydanı açıldı

Açılışa Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük ve bölge muhtarları katıldı.

A+A-

Gönyeli’de yeniden düzenlenen ve adı parktan meydana dönüştürülen Dr. Fazıl Küçük Meydanı dün düzenlenen törenle açıldı. Törende ayrıca meydana dikilen Dr.Fazıl Küçük Büstü’nün açılışı da yapıldı.

Açılışa Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük ve bölge muhtarları katıldı.
Tören, İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gönyeli İlkokulu öğrencilerinin şiir ve Dr. Fazıl Küçük’ten özlü sözler okumasıyla devam eden tören, konuşmalarla sürdü.
Törende daha sonra Dr. Fazıl Küçük büstünün açılışı Mehmet Küçük, Ahmet Benli ve bölge muhtarları tarafından yapıldı. Tören, Gönyeli Belediyesi Yükseliş Korosu’nun müzik dinletisiyle sona erdi.

Benli: Vefa borcu
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, bir vefa borcunu yerine getirmek için parkın yeniden düzenlendiğini ve bugünün gelişmiş imkanlarıyla Dr. Fazıl Küçük’e yakışır bir çehreye kavuşturulduğunu bildirdi.
Benli, belediye meclisinin buranın “meydan” adıyla anılması kararını verdiğini ifade ederek, bu kararı veren belediye meclis üyelerine teşekkür etti.
Toplumun verdiği mücadelenin en üst safhada olduğu bir dönemde Dr. Küçük’ün bu mücadeleyi omuzladığını söyleyen Benli, toplumun vefa borcunun bir kısmının ödemesini başarmanın belediyeyi mutlu ettiğini belirtti.

Küçük: Gönyeli Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz
Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük de konuşmasında, Ortaköy’de doğmasına rağmen hep “Ben Gönyeliliyim” diyen Dr. Fazıl Küçük’ün Gönyelililerin menfaatlerine halel gelmemesi için elinden geleni yaptığını söyledi.
Büstün Gönyelililerin bir kardeşi, abisinin büstü olacağını kaydeden Küçük, Kıbrıs Türkünü Müslüman bir cemaatten bugünlere getiren Fazıl Küçük’ün 1937’lerden başlattığı mücadelenin bugün müzakere masasında eşitlik istemine kadar ulaştığını ifade etti.
Küçük, Dr. Fazıl Küçük’ün bu mücadeleyi Gönyelili kardeşleriyle birlikte verdiğini söyledi. Parka ve meydana gelen herkesin Dr. Fazıl Küçük ve onun verdiği mücadelenin sembolünü göreceğini kaydeden Küçük, ailesi adına Gönyeli Belediyesi’ne teşekkür etti.

(TAK)

Bu haber toplam 1747 defa okunmuştur