1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gönyeli Avcılıktan kulüplere açık çağrı
Gönyeli Avcılıktan kulüplere açık çağrı

Gönyeli Avcılıktan kulüplere açık çağrı

Gönyeli Avcılık ve Atıcılık Kulübü Yönetim Kurulu bugün yazılı bir açıklama yaparak, tüm kulüp yöneticilerine açık çağrıda bulundu.

A+A-

Açıklamada, "Keklik adaptasyonu konusunda gerekli altyapısı ve imkanı olan kulüplere keklik teslimini bizzat yapacağız" denildi.

Gönyeli Avcılık ve Atıcılık Kulübü’nün açıklaması şöyle;

KULÜPLERE AÇIK ÇAĞRI

Değerli avcı camiası, Gönyeli Avcılık ve Atıcılık Kulübü 53 yıldır aktif bir şekilde faaliyette olan, avcı camiasına ve atıcılık sporuna büyük katkılarda bulunan bir sivil toplum örgütüdür.  Atıcılıkta sağlanan başarılar yanında, özellikle Gönyeli Avcılık ve Atıcılık Kulübü’nün Keklik Üretim Tesisi, ülkemizde 15 bine yakın kekliği bir sezonda sağlıklı bir şekilde üretebilme kapasitesine sahip tek tesistir.  Bunu da Avcılık Federasyonu’na protokol gereği avcı camiasına kazandırmak üzere bugüne dek verdiği on binlerce keklik ile ispatlamıştır.

Gönyeli Avcılık ve Atıcılık Kulübü Keklik Üretim Tesisi’nin maddi idamesi ise, Avcılık Federasyonu ile kulübümüz arasında imzalanan protokol çerçevesinde az da olsa alınan katkı yanında, üyelerin aidatları ve büyük özveriler ile gerçekleştirilen etkinlikler ile sağlanmaktadır. Ancak keklik üretimi konusunda bu yıl imzalanan protokole Avcılık Federasyonu tarafından uyulmayarak, Gönyeli Avcılık ve Atıcılık Kulübü’nün ciddi şekilde zarar görmesine yol açılıyor.

Şöyle ki; protokol gereği 8 haftalık olan kekliklerin Avcılık Federasyonu tarafından alınmaması üzerine, hem kafeslerdeki aşırı yoğunluktan dolayı kekliklerde ölümler yaşanıyor, hem de doğaya bırakılma zamanı gelen keklikler için fazladan binlerce TL yem parası harcanıyor. Defalarca sözlü olarak yapılan uyarılara rağmen, Avcılık Federasyonu Başkanı sayın Aysın Karaderi ve yönetiminin bu anlaşılmaz duyarsızlığı, Gönyeli Avcılık ve Atıcılık Kulübü yanında, dolaylı olarak avcı camiasına da büyük zarar veriyor.

Gönyeli Avcılık ve Atıcılık Kulübü olarak, Merkezi Av Komisyonu ve Avcılık Federasyonu arasında imzalanan protokolün şartlarını yerine getiriyoruz.  Bu bağlamda Merkezi Av Komisyonu’nun da protokol gereğini yaparak bize ön ödeme yapmasını ve Avcılık Federasyonu’nda keklikleri zamanında almasını istiyoruz.

Gönyeli Avcılık ve Atıcılık Kulübü Yönetim Kurulu olarak, Avcılık Federasyonu Yönetiminin duyarsızlığına daha fazla seyirci kalamayacağımızı belirtmek isteriz.  Var olma nedeni avcı camiasına ve doğaya katkı sağlamak olan Gönyeli Avcılık ve Atıcılık Kulübü’nün Yönetim Kurulu olarak tüm kulüp yöneticilerine açık çağrı yapıyoruz. Değerli avcı dostlar, keklik adaptasyonu konusunda gerekli altyapısı ve imkanı olan kulüplere keklik teslimini bizzat yapacağız.  Bilinmesini isteriz ki, bu tavrımızın tek sorumlusu Avcılık Federasyonu Başkanı sayın Aysın Karaderi ve yönetimidir.

GAAK YÖNETİM KURULU

Bu haber toplam 1479 defa okunmuştur