1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Gömme başına 200 TL alırdım!"
“Gömme başına 200 TL alırdım!

“Gömme başına 200 TL alırdım!"

Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ davasında bu kez Ada Hospital’de şoför olarak çalışan A.D. itiraflarda bulundu

A+A-

Didem MENTEŞ

Toplumda infiale neden olan Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ davasıyla ilgili tanıklar tek tek konuşuyor, her duruşmada detaylar ortaya çıkıyor.

Dünkü duruşmada bu kez Ada Hospital’de şoförlük yapan A.D.  konuştu: “Poşetleri Ayşegül’den alırdım gömerdim. Tümünü Hz. Ömer Türbesi ve Zeyko Yağ Fabrikası’nın olduğu yere gömdüm. 6-7 tane gömdüm. 5-6 tanesini Hz. Ömer Türbesi’ne 1 tanesini de Zeyko Yağ Fabrikası’nın oraya gömdüm. Gömme işlemini güneş battıktan sonra yapardım. Az maaş aldığım için bu işleri yaptım. Fahri Bey bana gömme başı 200 TL veriyordu. Daha sonra da 300 TL vermeye başladı. Fahri Bey, gömdüğüm yerlerin öncesinde ve sonrasında kapalı olarak fotoğrafını çekip ‘WatsApp’tan göndermemi isterdi. Fahri Bey'in 4-5 tane hastasını Ercan Havalimanı’ndan ben aldım. Bu talimatı bana Fahri bey verdi. Kürtajların yasal olmadığını bilmezdim, bilseydim bu işe karışmazdım

Avukatlar ve sanıklar hazır
Sanıklar Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek, Ayşegül İşbilen, Taner Okburan, Fahri Karagözlü ve Rasiha Serdaroğlu dün yeniden Girne Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.
Başkan Fatma Şenol, üye yargıç Murat Soytaç ve üye Yargıç Seran Bensen huzurundaki davada, Başsavcılık adına İddia Makamı’nda Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, sanıklar ve sanıkların avukatları mahkemede hazır bulundu. Sanık Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, sanık Verda Tunçbilek’i Avukat Mustafa Şener, sanık Taner Okburan ile Ayşegül İşbilen’i Avukat Emre Kadri, sanık Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve sanık Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Ömer Başay temsil etti.

“Kürtajı Fahri Karagözlü ve Ayşegül İşbilen yapardı”
Savcı Erdinç Akyener, altıncı tanık olarak Ada Hospital’de şoför olarak çalışan ayrıca bu davayla ilgili ‘suçu örten suç’ davasından yargılanacak olan A.D.’yi dinletti. A.D., mahkemede yeminli şahadet vererek, Savcı Akyener’in sorularını yanıtladı.  A.D. şunları söyledi: “2013 Ekim ayında Ada Hospital’de bekçi olarak başladım sonra şoför oldum ve getir götür işi yapardım. Belli bir süre sonra Fahri Bey kürtaj kalıntılarını gömmemi istedi. 2015 Ocak ayında ortalarında işten ayrıldım, tekrar Aralık ayında işe başladım. Çalışmadığım dönemlerde hastaneye gider gelirdim. Fahri Bey kürtaj kalıntısı olduğunu söylediğinde, Ayşegül’den alırdım gömerdim. Tümünü Hz. Ömer Türbesi ve Zeyko Yağ Fabrikası’nın olduğu yere gömdüm. 6-7 tane gömdüm. 5-6 tanesini Hz. Ömer Türbesi’ne 1 tanesini de Zeyko Yağ Fabrikası’nın oraya gömdüm. Polisler hastaneye geldiği zaman, bana, hastanede kürtaj yapılıp yapılmadığını sordu. Ben de ‘evet’ dedim. Birlikte gittik gösterdim ve parça halinde çıkartılar. Olayın olduğu ikinci günü 2 tane daha bulundu. Kürtajı Fahri Karagözlü ve Ayşegül İşbilen yapardı. İşlemediğim dönemde hastaneye gittim, Ayşegül bana ameliyathanenin kapısında önünde bana poşeti verdi. Cemaliye Hanım ile beraber Zeyko Yağ Fabrikası’na gittik. Ben kazdım ve gömdüm. Ocak 2016’ydı...”

“Gömme başı 200 TL veriyordu sonra 300 TL oldu”
“Gömme işlemini güneş battıktan sonra yapardım. Az maaş aldığım için bu işleri yaptım. Fahri Bey bana gömme başı 200 TL veriyordu. Daha sonra da 300 TL vermeye başladı. Fahri Bey, gömdüğüm yerlerin öncesinde ve sonrasında kapalı olarak fotoğrafını çekip ‘WatsApp’tan göndermemi isterdi. . Fahri Bey’in bir kez de bu işlemleri 8-10 bin Euro arası yaptığını telefonda konuşurken duydum. Kürtaj operasyonuyla ilgili hastanedeki herkesin bilgisi vardı. Fahri Bey'in 4-5 tane hastasını Ercan Havalimanı’ndan ben aldım. Bu talimatı bana Fahri bey verdi. Bu hastaların içerisinde kanamalı hasta görmedim. Bu hastalar yanlarında anne ve babalarıyla gelirdi”

“Mehmet Ali Tunçbilek kürtaj ameliyatlarına girmezdi”
A.D daha sonra 6 avukatın sorularını yanıtladı, fetüslerin gömülü bulunduğu kazı yerleriyle ilgili fotoğraflarla ilgili bildiklerini aktardı. Avukat Mustafa Şener ve avukat Tahir Seroydaş, özellikle 34 haftalık bebeğin Ocak ayında (25 Ocak’ta) gömülmediği üzerinde iddialar ortaya koyarken, tanık A.D. Ocak 2016’da bebeği gömdüğüne dair ısrarcı oldu. A.D., ilk önce avukat Serhan Çınar’ın sorularını yanıtladı. Avukat, A.D.’ye, kürtajların yasal olup olmadığını bilip bilmediğini sordu. A.D: “Kürtajların yasal olmadığını bilmezdim, bilseydim bu işe karışmazdım. İlk zamanlar yasal sınırlar içinde kürtaj yapıldığını bilirdim. Polisten sonra durumu öğrendim ” dedi. Avukatın diğer bir sorusu üzerine ise A.D, “Mehmet Ali Tunçbilek kürtaj ameliyatlarına girmezdi” dedi. A.D, “hastanede bir gün anestezist O.A’nın, Fahri Karagözlü’yü ‘kasaplık yapıyorsun’ diye söylediğini duydum” dedi.  

“Gömdüğüm yerleri Verda Hanım’a anlatmadım”
Tanık A.D ardından Avukat Mustafa Şener’in sorularını yanıtladı. Avukat, tanığa, bu gömü yerlerini Verda Tunçbilek’e söyleyip söylemediğini sordu. A.D de “gömdüğüm yerleri Verda Hanım’a anlatmadım” dedi. Avukat Şener, 25 Ocak’taki kazı yerinin boş olduğunu ve tanığın bunu bilip bilmediği konusunda iddiasını ortaya koydu. Tanık A.D.’de bunu kabul etmeyerek, “o sizin iddianız” dedi ve Ocak 2016’da gömdüğünü yineledi.

“Çocukların ölü olup olmadığını bilmezdim”
Tanığı daha sonra Avukat Emre Kadri sorguladı. A.D, bu kürtajların yasal olmadığını bilmediğini yineledi. Kadri de hemşirelerin de bu kürtajların yasal olmadığını bilmediğini ifade etti. A.D., Fahri Karagözlü’nün hastanenin ilk açıldığı gün (2013) kürtaj kalıntılarını gömmesini istediğini söylediğini aktardı. Bunun üzerine Emre Kadri, tanımadığı bir insana suç unsuru teşkil eden bir şeyi veremeyeceğini aktardı.  Avukatın sorusu üzerine, A.D., çocukların ölü olup olmadığını bilmediğini söyledi. Avukat, Savcının ‘kanamalı hasta olup olmadığı’ soruna atıfta bulunarak, A.D.’nin bunu bilemeyeceğini belirtti.

“Havaalanında aldığım hastaların ne ameliyatı olacağını bilmezdim”
Ardından tanık A.D. avukat Güneş Menteş’in sorularını yanıtladı. Tanık A.D. Fahri Karagözlü’nnü hastalara hangi tıbbi müdahalede bulunacağına dair koyduğu kanıyı kendisinin bilmeyeceğini aktardı. Fahri Karagözlü’ye hastaların kaç para verdiğini görmediğini söyleyen A.D, Ayrıca havaalanında aldığı hastaların ne ameliyatı olacaklarını kendisine söylemediklerini de vurguladı.

“Son ameliyata O.A girdi”
Daha sonra Avukat Seroydaş, tanık A.D’yi sorguladı.  Seroydaş, özellikle 34 haftalık bebeğin Ocak ayında (25 Ocak’ta) gömülmediği üzerinde iddialar ortaya koyarken, tanık A.D. Ocak 2016’da bebeği gömdüğüne dair ısrarcı oldu. A.D. Ocak ayında gömülen kazı yerin dolu, Aralık ayında kazılan yerin ise boş olduğunu aktardı. Avukat Seroydaş, tanığı PI duruşmaları ve ifadesinde söylediklerinin, bu mahkemede tutmadığını ve doğru söylemediğini iddia etmesi üzerine, A.D. “şimdi söylediğim doğrudur. Ameliyathanenin girişinde Cemaliye ile birlikte dururduk, Ayşegül ona verirken elinden ben aldım” dedi. Avukat, son ameliyata anestezist O.A.’nın girip girmediğini sordu, tanık A.D’de de “evet” cevabını verdi.

Müfettiş Gözügüzel: “Verda Tunçbilek ‘ben kürtaj yapmam’ dedi”
Savcı Erdinç Akyener, davanın yedinci tanığın olarak Müfettiş Eren Gözügüzel’i tanık olarak dinletti. Gözügüzel, 25 Şubat 2016 tarihinde sanık Mehmet Ali Tunçbilek ve sanık Fahri Karagözlü’yü Ada Hospital’den Girne Adli Şube’ye sevk ettiğini, sanık Verda Tunçbilek’in de gelmesini sağladığını söyledi. Sanık Verda Tunçbilek’e yasal ihtarda bulunduğunu belirten Müfettiş, sanığın; “Ben kürtaj yapmam” dediğini aktardı. Daha sonra sanık Mehmet Ali Tunçbilek’e yasal ihtarda bulunduğunu aktaran Gözügüzel, “Ben Kulak, Burun Boğaz doktoruyum. Başhekim Fahri Karagözlü’dür” diye cevap verdiğini kaydetti. Bu südre avukat Mustafa Şener’in de orada olduğunu belirten Müfettiş, 26 Şubat 2016 tarihinde fetüsleri otopsi yapılması için hastaneye götürdüğünü ve Adli Tıp uzmanı İdris Deniz ile Dr. Musa Olgu huzurunda yapıldığını aktardı.

Bu haber toplam 3590 defa okunmuştur