1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Göç yasası için yapılan çalışmayı görmek istiyoruz”
“Göç yasası için yapılan çalışmayı görmek istiyoruz”

“Göç yasası için yapılan çalışmayı görmek istiyoruz”

KTAMS Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’tan Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası ile ilgili çalışmaları sendika ile paylaşmasını talep etti.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’tan Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası ile ilgili çalışmaları sendika ile paylaşmasını talep etti.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın “ göç yasası” olarak nitelendirilen yasa ile ilgili yaptığı eleştiri ve açıklamalarının bütçe çalışmalarının başladığı bir dönemde olumlu olduğunun altını çizdi.

Kaptan, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın yasada bir takım iyileştirmeler yönündeki ifadelerine dikkat çekerek “Göç yasasına yönelik yapılan bu çalışma 2016 Temmuz sonu göç yasası kapsamında işe girenlere yapılan sadece yüzde 1’lik bir artış gibi bir çalışma ise maaş farkı ancak 86 yılda kapanacaktır. Bu sebeple Sayın Serdar Denktaş’tan şeffaflık ve katılımcılık adına yapılan bu çalışmayı sendikamız ile paylaşmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaptan, KTAMS olarak “kamu çalışanları arasında eşitsizliğe neden olan göç yasasının kaldırılması için dün olduğu gibi bugün de mücadeleye devam ederek, yasanın ortadan kaldırılması için yapılan her olumlu çalışmaya katkı koymaya hazır olacaklarını “ bildirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş katıldığı bir televizyon programında göç yasası olarak nitelendirilen yasa ile boş yere kamu içerisinde ayrım yapıldığını, yasanın kamuya olan talebi azaltmadığını belirterek yasada bir takım iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü açıklamıştı.

(tak)

Bu haber toplam 2650 defa okunmuştur