1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne su hattını fare tıkadı!
Girne su hattını fare tıkadı!

Girne su hattını fare tıkadı!

Girne’nin ana su boru hattına fare kaçtı, tıkanıklık nedeniyle Girneliler susuz kaldı. Su hattının temizlenmeden klorlandığı iddia edildi. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise boruya fare kaçtığını doğruladı, temizlik yapıldıktan sonra suyun klorlan

A+A-

Didem MENTEŞ

Geçtiğimiz günlerde Girne’nin ana su boru hattına fare kaçtı, tıkanıklık nedeniyle bölge susuz kaldı. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, boruya fare kaçtığını doğruladı. Yaşanan tıkanıklık giderilirken, söz konusu boru hattının temizlenmeden ‘klorlandığı’ iddia edildi. Belediye Başkanı Güngördü, bu iddiayı yalanlayarak, “mevcut su boşaltıldı, gerekli temizlik çalışmaları yapıldıktan sonra klorlandı” dedi. Güngördü, bu konuyla ilgili bir şikayet almadıklarını, gerekli tahlillerin yapılacağını belirtti.

“Temizlenmeden klorlandı” iddiası
Girne bölgesine su sağlayıcı ana boru hattına yaşanan sorundan dolayı Girneli geçtiğimiz hafta susuz kaldı. Sıkıntısının boru hattına fare kaçması nedeniyle tıkanıklık yaşandığı tespit edildi. Bunun üzerine Girne Belediyesi ekipleri çalışma başlatarak, fareyi borudan çıkartarak tıkanıklığı giderdi. Ancak su hattına gerekli temizlik yapılmadan suyun klorlandığı iddia edildi. Suya mikrop karıştığını iddia edilirken, belediyenin gerekli temizliği yapılmamasına isyan edildi.


Güngördü: “Önce temizlendi sonra klorlandı”
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise ana su boru hattına fare kaçtığını doğrulayarak, gerekli tıkanıklığın giderildiğini söyledi. Belediye personelinin boru hattında gerekli temzlik çalışmalarını yaptıklarını söyleyen Güngördü, “mevcut su boşaltıldı, gerekli temizlik çalışmaları yapıldıktan sonra klorlandı” dedi. Yapılan iddiaların asılsız olduğunu belirten Başkan Güngördü, Perşembe ve Cuma günü bu sıkıntının yaşandığını anca gereken çalışmaların en iyi şekilde yapıldığını ifade etti. Nidai Güngördü, bu konuyla ilgili vatandaşlardan herhangi bir şikayet alınmadığını aktararak, suyun analizi yapılması için belediyenin Gıda Mühendisi’nin görevlendirildiğini ve gerekli tahlilin yapılarak, basına duyurulacağını dile getirdi.

Bu haber toplam 1928 defa okunmuştur