1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Girne için hedef imar planı”
“Girne için hedef imar planı”

“Girne için hedef imar planı”

İçişleri Bakanı Uluçay Girne, Esentepe ve Çatalköy Belediyelerini ziyaret etti… “Girne için hedef emirnameler yerine imar planı”

A+A-

Yerel seçimlerin ardından belediyelere ziyaret başlatan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, dün de Esentepe, Çatalköy ve Girne belediyelerini ziyaret etti.

İlk olarak Esentepe Belediyesi’ni ziyaret eden Uluçay, Başkan Cemal Erdoğan ile görüştü.
Erdoğan, Bakan Uluçay’ın imkanları çerçevesinde Esentepe Belediyesi’ne gerekli desteği vereceğine emin olduğunu söyledi.Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu da, Uluçay’ın belediyelere yönelik yakın ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.
Uluçay’ın ziyaretinde konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise, bakanlıkla işbirliğinin önemine vurgu yaptı ve bütçe tüzükleri ile bir çok düzenlemenin bakanlık üzerinden hayat bulabileceğine işaret ettiGirne’nin hızlı gelişen bir kent olduğunu ve çok katlı bina tartışmalarının her zaman gündemde olduğunu anımsatan Güngördü, Girne kenti için en acil ve öncelikli konunun kentin sağlıklı ve doğru bir şekilde gelişmesine imkan sağlayacak, imar ve ülkesel fiziki plana uygun bir master plan olduğunu vurguladı.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da ziyaretlerde, belediye başkanlarına yeni dönemde başarı diledi.

Yerel seçimlerin ardından bu ziyaretlerle yeni yöneticilerle yeni döneme dair planlarını paylaşacaklarını kaydeden Uluçay, hedeflerinin belediyelerle işbirliği içinde çalışarak, beldelerin geleceğini şekillendirmek olduğunu söyledi.

Belediyelerin ihtiyaçlarını karşılamaya her zaman hazır olduklarını söyleyen Uluçay, Belediyeler değişiklik yasasının meclisten geçmesiyle Ocak 2015’te belediyelerin güçlendirileceği, hizmet kalitesinin arttırılacağı yeni bir dönem başlayacağını vurguladı.

Uluçay, Girne’nin doğru ve planlı bir şekilde gelişebilmesi için imar planına geçişin şart olduğunu da söyledi. Bu amaçla Girne belediyesiyle işbirliği içinde çalışma başlatacaklarını söyleyen Uluçay, Girne’yi emirnamelerden kurtararak planlı bir şekilde gelişmesini sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.
,

Ziyaretlerde Uluçay’a, bakanlık müsteşarı Salih Tacan Ersümer , Özel Kalem müdürü Vechi Cezaroğlu , Yerel Yönetimler Müdürü Erkan Tekeli ve Girne Kaymakamı Mehmet Envergil eşlik etti.
(tak)

Bu haber toplam 1600 defa okunmuştur