1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne Belediyesi’nden “su”ya onay
Girne Belediyesi’nden “su”ya onay

Girne Belediyesi’nden “su”ya onay

Girne Belediyesi Parti Meclisi toplanarak, geçiş döneminde T.C’den gelen suyun kullanılmasına onay verdi.

A+A-

 

Girne Belediyesi Parti Meclisi toplanarak, geçiş döneminde T.C’den gelen suyun kullanılmasına onay verdi.Saat 17:00’de toplanan parti meclisi konu ile ilgili belediye başkanı Nidai Günrgördü’ye tam yekti verdi. Konu ile ilgili belediyeden yapılan açıklama şu şekilde:

“Türkiye'den su temini projesiyle ilgili geçiş sürecini kapsayan abonelik anlaşmasıyla ilgili bugün (28 haziran 2016) Girne Belesiye Meclisi Nidai Güngördü başkanlığında toplanmıştır. Leymosun Kültür Evinde saat 17:00'da gerçekleştirilen toplantıya mazeretli olan iki meclis üyesi dışında tüm üyeler katılmıştır. Toplantıya katılmasına rağmen bir meclis üyesi ise oy kullanmamıştır...

Başkan ve diğer tüm üyeler geçiş süreci için olumlu oy kullanmış ve belediye Başkanına oy birliğiyle yetki vermiştir.” Diğer yandan, Türkiye’den gelen suyun Akçay’daki ve Zümrütköy’deki depolara ulaştığı açıklandı.

Güzelyurt’a öğleden sonra ulaşan su konusunda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı.
Buna göre, KKTC Su Temin Projesi kapsamında adaya ulaşan su dün saat 16.00 itibarıyla Güzelyurt bölgesine ulaştırıldı.
İlk kez Gazimağusa bölgesine verilen su, Dün de Güzelyurt Belediyesi’ne bağlı, Akçay’daki “Dördüz”, Zümrütköy’deki “Kule” depolarına akmaya başladı. 

TAK-YD

Bu haber toplam 2979 defa okunmuştur