1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Gıda sağlığına tecavüz’
‘Gıda sağlığına tecavüz’

‘Gıda sağlığına tecavüz’

Lefkoşa- Küçük Kaymaklı bölgesinde bulunan “Lezzet Dünyası” isimli işyerinde, eski bir personelin “sapıklık” görüntüleri basına sızdı, görüntülerin ardından restoran belediye tarafından kapatıldı, işyeri sahibi ‘komplo’ dedi

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da “Lezzet Dünyası” isimli işyeri, medyaya sızdırılan iğrenç görüntülerin ardından polis ve zabıta baskını sonrası Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından kapatıldı. Medyaya sızdırılan görüntülerde bir çalışanın mutfaktaki çiğ tavuğa cinsi münasebette bulunduğu ve kıyma makinesi içine “spermlerini” boşalttığı görülüyor. Restoranın dış kısmı ve mutfak bölümünde kayda alınan görüntülerde, bahse konu şahsın kendisini cep telefonuyla çektiği görülüyor. “Lezzet Dünyası” yazılı önlüğü göstererek farklı açılardan kendisini görüntüleyen şahsın Yılmaz Bardak olduğu, ancak ilgili kişinin yurt dışına kaçtığı iddia edildi. Konuyla ilgili basına açıklama yapan iş yeri sahibi Rasim Kırmızıgil, Yılmaz Bardak’ın restoranda 5 gün çalıştıktan sonra işten ayrıldığını ve görüntülerin 1 ay sonra basına sızdırıldığını söyleyerek, bu olayın bir ‘komplo’ olduğunu iddia etti.

Baskın düzenlendi

Olay görüntülerin polise iştigal etmesi ardından zabıta ekipleri ile birlikte Küçük Kaymaklı’da bulunan restorana dün öğlen baskı düzenlendi. Konuyla ilgili LTB Sağlık Birimi, zabıtalar ve polis iş yeri sahibi Rasim Kırmızıgil’i bilgilendirdi. İlk anda olaya anlam veremeyen Kırmızıgil ve restoran çalışanları, restoranın kapatılmasına tepki gösterdi. Zabıta ekipleri restoranda “sıhhi problem ve personelin sağlık kartları eksik” olması nedeniyle kapatıldı. LTB Sağlık Birimi restoranda buluna etlerden bir miktar alarak, incelemeye gönderildi. Bu arada görüntü almaya çalışan basını ise önce içeriye davet eden iş yeri sahibi Rasim Kırmızıgil daha sonra tepki gösterdi. Kırmızıgil, öğleden sonra ise basına açıklama yaparak olayın bir komplo olduğunu iddia etti.

‘Gıda sağlığına tecavüz’

Medyaya sızdırılan görüntülerde söz konusu şahıs önce restoranı dışarıdan görüntüleyerek, ardından iç kısımdan görüntü aldı. Mutfak bölümünde aşçı kıyafeti giyen Yılmaz Bardak’ın, paketten çıkardığı çiğ  tavuğa cinsi münasebette bulunduğu ve kıyma makinesi içine “spermlerini” boşalttığı görülüyor. Ardından alandaki diğer gıda ürünlerini çeken Bardak, “Lezzet Dünyası” yazılı önlüğü sırtından görülecek şekilde eliyle göstererek, kameraya gülümsüyor.  12 Şubat’ta işe girip 18 Şubat’ta ayrıldığı öğrenilen Yılmaz Bardak’ın yurt dışına çıktığı ve sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan görüntülerini paylaştığı görüldü.


LTB: “18 çalışanın sağlık karnesi yok”

LTB, bahse konu restoranda izin koşullarının uygunsuz olması gerekçesi ile restorantı 1 hafta süre ile kapattı. 24 çalışanı bulunan işyerinin 18 çalışanının sağlık karnesinin olmaması nedeni ile mühürlendiği belirtildi.

-------------------------------------------------

Kırmızıgil: “Bu bir komplo”

Lezzet Dünyası’nın kapatılması ardından iş yeri sahibi Rasim Kırmızıgil yaptığı basın açıklamasında olayın bir komplo olduğunu iddia etti. Kırmızıgil, Yılmaz Bardak isimli şahsın 12 Şubat’ta işe girdiği ve 5 gün çalıştıktan sonra 18 Şubat’ta ayrıldığını söyledi. Bu kısa süre içinde görüntüleri çektiğini ancak 1 ay sonra bu görüntüleri basına sızdırdığını iddia eden Kırmızıgil, Yılmaz Bardak’ın olaydan sonra yurt dışına çıktığını belirtti. Kırmızıgil, söz konusu olayın komplo olduğunu ileri sürerek, Özgülen Restoran sahibi Abdullah ve Sabri Yıldırım tarafından düzenlediğini ileri sürdü. Kırmızıgil, şunları söyledi: “ 5 Aralık’ta açtığımız restoran kısa sürede büyüdü. Karşı rakibimiz olan Özgülen, 3 yıl önce bizim arabalarımızı yaktı ancak ortaya çıkmamıştır. Özgülen buraya restoran açmamızdan rahatsız oldu. Bizim kamera görüntülerimizi elde etmek için buraya adam gönderdi ve sağlıksız görüntüler aramaya çalıştı. Bunu başaramayınca bir miktar para vererek akıla gelmeyecek bu işi yaptırdı. Halkımızdan özür dileriz”

Bir çalışan ise Yılmaz Bardak’ın işe ilk geldiği gün cebinde beş kuruşunun olmadığını, traş parasını dahi kendisine sağladığını belirterek, Bardak’ın başka yerden elde ettiği cep telefonuyla bu işi yaptığını öne sürdü. Personel, restoranda kamera olduğunu ancak görüntülerin 1 ay önceyi göstermediğini söyledi.

-----------------------------------------------

Yıldırım: “Bu iddiaların doğru olma ihtimali bile yok”

YENİDÜZEN’e konuşan Özgülen Restoran’ın sahibi Abdullah Yıldırım,  Lezzet Dünyası Restoran sahibi Rasim Kırımızıgil’in ‘komplo’ iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Tüm iddiaları kabul etmediklerini belirten Yıldırım, “bu iddiaların doğru olma ihtimali bile yok” dedi. Abdullah Yıldrım, şunları söyledi: “Konuyu duyunca üzüldük. Bu yanlış bir şeydir, bir restorana bunun yapılmasını kınıyoruz. Tüm restorancı arkadaşlarımızla biz hep iş birliği içerisindeyiz. Bu iddiaların doğru olma ihtimali bile yok. Rasim arkadaşımız, köylümüzdür. Özgülen Restoran olarak biz kendimiz de üzüldük”

Bu haber toplam 3984 defa okunmuştur