1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gıda Mühendisleri, sütteki denetimi yetersiz buldu
Gıda Mühendisleri, sütteki denetimi yetersiz buldu

Gıda Mühendisleri, sütteki denetimi yetersiz buldu

Gıda Mühendisleri Odası süt ve süt ürünlerinde denetimlerin arttırılması için çağrıda bulundu

A+A-

 

Gıda Mühendisleri Odası, ülke ekonomisinde büyük yeri olan süt ve süt ürünlerinde kalitenin arttırılması için ham madde üretiminin devlet politikalarıyla desteklenmesi gerektiğini belirtti.

21 Mayıs Süt Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Naile Soyel, “Süt ve süt üretimi yapan sektörün; devlet politikası ile kaliteli ham madde üretimi ve dolayısıyla kaliteli gıda üretimi için desteklenmesi kaçınılmazdır” dedi.

Soyel ayrıca, ülkede son teknoloji sistemlerle el değmeden yapılan üretim yanında, halen izinsiz şekilde üretim de yapıldığını, dolayısıyla süt ve süt ürünleri üretiminde hijyen koşullarının daha sık denetlenmesi gerektiğini belirtti.

Süt ve süt ürünleri alanında “çok daha ciddi kalite ve hijyen uygulamalarının” gerekli olduğunu savunan Soyel, “Sektörde gıda güvenliği sisteminin etkin bir şekilde uygulanması en öncelikli konu olmak zorundadır, güvenilir ve hijyenik olmayan bir ürün; toplum sağlığı açısından önemli riskleri taşırken sektörün gelişimine engel oluşturan önemli sorunlarla ciddi ekonomik kayıplara neden olabilmektedir” dedi.

Hayvanın sağlığından, yediği yemin kalitesi, sağımhane ekipman hijyeni, barınak koşulları, veteriner hizmetlerinin erişilir olmasının önemine vurgu yapan Soyel, “Bu da denetim ve kontrollerin düzenli ve etkin şekilde yapılmasını gerektirmektedir. Konu ile ilgili hazırlanması gereken tüzüklerin bir an önce tamamlanarak hayata geçirilmesi sağlanmalıdır” dedi.

Veteriner Hizmetleriyle Ziraat Mühendisliği hizmetlerinin daha aktif şekilde sunulması gerektiğini belirten Soyel, gıda mühendisliği bilimine de yer açılmasının, gıda üretim zincirindeki kontrol mekanizmasını güçlendireceğine inandıklarını kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1130 defa okunmuştur