1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GECE KULÜBÜ CİNAYETİ YARGIDA
GECE KULÜBÜ CİNAYETİ YARGIDA

GECE KULÜBÜ CİNAYETİ YARGIDA

Zanlı Kubilay Güler, 12 Eylül günü geniş güvenlik önlemleri altında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak 3 gün tutukluluk aldı. Zanlı Kubilay Güler, yarın yeniden mahkemeye çıkarılacak.

A+A-

Didem MENTEŞ

Kuzey Kıbrıs geçtiğimiz hafta içerisinde yine bir cinayet haberiyle sarsılmış, olay ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nda (Kolordu) görevli Uzman Çavuş Kubilay Güler, Harem Gece Kulübü’nde konsomatris olarak çalışan Fas uyruklu 26 yaşındaki Sıham Benchargui ve kulübün çalışanı 34 yaşındaki Hüseyin Demiri’yi 9 mm çapındaki tabancası ile vurarak öldürdü. Haftanın üç günü gece kulübüne gittiği iddia edilen Kubilay Güler’in, Sıham Benchargui ile gönül ilişkisi olduğu ve olay günü aralarında çıkan tartışma nedeniyle kadını öldürdüğü iddia edildi.
Sıham Benchargui’ye bir el ateş ederek öldüren Güler, olaya müdahale etmeye çalışan görevli Hüseyin Demiri’ye de iki el ateş ederek cinayeti işledi.
Olay sonrası koşarak oradan uzaklaşmaya çalışan Güler, kulübün dış kapısında karşılaştığı diğer çalışan Ali Bahçeci’ye de bir el ateş etti ama kurşun isabet etmedi. Yaşanan dehşet sonrası Kubilay Güler, olay yerinden koşarak kaçmasına rağmen iki saat sonra polis ekipleri ve çevik kuvvet tarafından tespit edildi. Şirinevler’de Esebelen Tepesi’nde saklanan Güler, başına tabancayı dayayarak kendisini öldüreceğine dair tehditte bulunurken, bir saatlik ikna çalışmaların ardından teslim oldu. Kubilay Güler, 12 Eylül günü geniş güvenlik önlemleri altında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak 3 gün tutukluluk aldı. Askerin nezaretinde tutulan zanlı Kubilay Güler, yarın yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Bu arada mensubu olduğu bölükten iki gündür firar ettiği öğrenilen Kubilay Güler’in sıklıkla gece kulübüne gittiği ve tabancasını üzerinde taşıdığı belirtildi. 
Kubilay Güler’in cinayetten önce iki gün firarda olması nedeniyle görevinden ihraç edilmesinin söz konusu olduğu ve KKTC sivil mahkemede yargılanabileceği öğrenildi.

Bu haber toplam 2996 defa okunmuştur