1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GAÜ'de Akademik yıl başladı
GAÜde Akademik yıl başladı

GAÜ'de Akademik yıl başladı

Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) 2016-2017 akademik yıl başladı

A+A-

“Çocuk ve Sevgi“ temalı yeni akademik yılı açılış töreni bugün saat 10:15’te GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkez’inde yer aldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla start alan törende daha sonra bir süre önce yaşamını yitiren GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okul Müdürü Efdal Safel anıldı.

Törenin açılış konuşmalarını sırasıyla GAÜ Rektörü Prof. Kutsal Öztürk, GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş yaptı.

Müzik dinletisi ve dans gösterisi devam eden törende daha sonra Yaratıcı Çocuklar Derneği Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, “Çocuk ve Sevgi“ temalı 32. Akademik Yılı açılış dersini verdi.

GAÜ 2016 – 2017 Akademik Yılı açılış etkinlikleri kapsamında bugün ayrıca saat 17.30’da  Girne kent merkezinde kortej yürüyüşü ile Atatürk Anıtı önünde konser etkinliği geçekleşecek.

Denktaş: "Kıbrıs Türkü'nün kültürünü, tarihini yakından tanıyın, güzel dostluklar kurun"

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, açılıştaki konuşmasında, üniversite yıllarının insan yaşamının en güzel yılları olduğunu belirterek, öğrencilere, her zaman hatırlayacakları bu günleri iyi değerlendirmeleri ve ülkede kalacakları sürede Kıbrıs Türk halkını, kültürünü ve tarihini yakından tanımalarını, güzel dostluklar kurmaları tavsiyesinde bulundu.

Kıbrıs Türkü’ne uygulanan izolasyonlara değinen Denktaş, yabancı öğrencilerden uluslararası sportif ve kültürel etkinliklerden men edilen Kıbrıslı Türk gençlerle temas ederek, onların yaşadıklarını anlamalarını ve ülkelerinde döndüklerinde de Kuzey Kıbrıs’ı unutmamalarını istedi.

Yeni akademik yıl temasına da vurgu yapan Denktaş, dünyanın geleceği olan çocukların kin ve nefretle değil, sevgi, kardeşlik ve dostluk aşılanarak, yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Dentaş, GAÜ’nün başarılı bir akademik yıl geçirmesini diledi.

Ataoğlu: "Dünya standartlarındaki üniversitelerimizle gurur duyuyoruz"

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da konuşmasında, ülke üniversitelerinin ciddi bir gelişim içinde olduğunu belirterek, dünya standartlarında eğitim veren üniversitelerle gurur duyduklarını kaydetti.

Üniversitelerin eğitim yanında tam donanımlı hastaneleriyle sağlık alanı ve ülke turizmine de önemli katkılarda bulunduklarını ifade eden Ataoğlu, yeni akademik yılın başarılı geçmesini diledi.

Akpınar: “Bu yıl 'Smart Health Complex' ve üniversitesi hastanesi hizmete girecek"

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ise yatırımları, uluslararası kampus ve akreditasyonlarıyla global bir üniversite olan GAÜ’nde bu yıl ‘Smart  Health Complex’ ve GAÜ Hastanesi’nin hizmete gireceğini söyledi.

Çocukların dünyanın geleceği olduğunu kaydeden Akpınar, bugün dünyada çocuk nüfusunun savaşlar, yoksulluk, hastalıklar nedeniyle tehdit altında olduğunu ifade etti.

Akpınar, GAÜ’nün bu yıl çocukların korunmasının önemine vurgu yapma amacıyla yeni akademik yıl temasını “Çocuk ve Sevgi” olarak belirlediğini kaydetti.

Öztürk: "GAÜ, bir dünya üniversitesi”

GAÜ Rektörü Prof. Kutsal Öztürk de konuşmada, 32 yıllık geçmişe sahip olup 3 kıta 7 ülkedeki kampuslarında 115 ülkeden öğrencilere eğitim veren GAÜ’nün bir dünya üniversitesi olduğunu belirterek, yeni akademik yılın başarılı geçmesini diledi

(TAK)

Bu haber toplam 1594 defa okunmuştur