1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘ Fiziksel şiddet gün geçtikçe artıyor’
‘ Fiziksel şiddet gün geçtikçe artıyor’

‘ Fiziksel şiddet gün geçtikçe artıyor’

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınadı

A+A-

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, “sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ve fiziksel şiddetin gün gittikçe arttığını” belirterek, bu saldırıları kınadı.

Sendika Genel Sekreteri Nuray Özkol yazılı açıklamasında, son olarak önceki gün sabah saat 06.30’da Yeni Erenköy Sağlık Merkezinde görev yapan bir hekimin hasta yakını tarafından darp edildiğini belirterek, “çirkin” olarak nitelediği bu saldırıyı kınadı ve Sağlık Bakanlığını etkin tedbirler almaya çağırdı.

Özkol, sağlık çalışanları olarak “hasta memnuniyeti merkezli” hizmet verdiklerini ve bu yaklaşım nedeniyle çalışan memnuniyetinin geri planda bırakıldığını, ayrıca çalışanların yoğun iş yükü altında sağlıksız ortamlarda hizmet verdiğini öne sürdü.

Bu problemler içinde yoğun çalışma sürecinde fedakârca çalışan sağlık çalışanlarının her geçen gün giderek artan sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldıklarını ifade eden Özkol, son olarak önceki gün sabah saat 06.30’ da Yeni Erenköy Sağlık Merkezinde görev yapan hekimin hasta yakını tarafından darp edildiğini kaydetti.
Özkol şunları kaydetti:

“Bizler Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası olarak bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve Sağlık Bakanlığını, sağlıkta şiddetle mücadele konusunda daha etkin, önleyici tedbirler almaya ve sağlıkta şiddetle mücadelenin alt yapısını oluşturmaya davet ediyoruz.” tak

Fotoğraf: Arşiv

Bu haber toplam 1650 defa okunmuştur