1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ev arkadaşı ‘tecavüzden’ kurtardı!
 Ev arkadaşı ‘tecavüzden’ kurtardı!

Ev arkadaşı ‘tecavüzden’ kurtardı!

Lapta bölgesinde bir apartman dairesinde kalan İngiliz kadının evine girerek darp edip daha sonra tecavüze teşebbüs ettiği iddiasıyla isminin baş harfleri N.K olan şahıs tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lapta bölgesinde bir apartman dairesinde kalan İngiliz kadının evine girerek darp edip daha sonra tecavüze teşebbüs ettiği iddiasıyla isminin baş harfleri N.K olan şahıs tutuklandı. İngiliz kadının arkadaşının eve gelmesiyle tecavüzün önlendiği ve polisin tespit ettiği zanlı N.K dün Girne Kaza Mahkemesi’nde çıkarılarak 2 gün tutukluluk aldı. Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Emine Tayfunsel ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Tayfunsel, meseleyle ilgili olarak Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis çavuşu Erol Işık’ı duruşmada tanık olarak dinletti. Işık, meseleye ilgili olarak yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Önce darp sonra tecavüz girişimi
Erol Işık, 30 Haziran gecesi saat 23:30 sıralarında Lapta’da bir apartman dairesinde meydana gelen “Cinsel tecavüze teşebbüs”, “Ciddi darp” ve “Cinsel saldırı” suçlarıyla bağlantılı olarak zanlı N.K’nin tutuklandığını açıkladı. Polis Çavuşu, zanlının Lapta’da kalan İngiliz bir kadının evine girerek, ilk önce yüzüne tokat atıp ciddi şekilde darp ettiğini belirterek, kadının rızası olmadan cinsel tecavüzde bulunmaya çalıştığını söyledi. İngiliz kadının olay sırasında direnç göstermesi ve o esnada ev arkadaşının eve girmesiyle tecavüzün önlendiğini anlatan Erol Işık, polise yapılan şikayet üzerine zanlı N.K’nin tespit edilerek tutuklandığını ifade etti.

Zanlı kendini savundu
Olayla ilgili soruşturmanın henüz yeni başladığını ve alınması gereken ifadeler olduğunu söyleyen Işık, soruşturma maksatlı zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme, polis çavuşunun tutukluluk talebi ardından zanlıya söz hakkı verdi. Zanlı N.K: “Yalan! O bir arkadaşımın girlfrend (kız arkadaşı)’dır. O beni çekti ben istemedim” savunmasını yaptı.

2 gün tutukluluk
Bunun üzerine huzurunda yapılan beyanları değerlendiren Yargıç Musa Avcıoğlu, soruşturmanın henüz yeni başladığını dolayısıyla gerekli soruşturmanın yürütülebilmesi için zanlı N.K’nin 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2085 defa okunmuştur