1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eski KTHY çalışanları çözüm bekliyor
Eski KTHY çalışanları çözüm bekliyor

Eski KTHY çalışanları çözüm bekliyor

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) eski çalışanlarının başlattığı eylem dün 39. günü geride bıraktı.

A+A-

Ayşe Güler

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) eski çalışanlarının başlattığı eylem dün 39. günü geride bıraktı. 5 Ağustos’tan beridir işsiz olan 64 çalışan, 89 gündür evlerine maaş götüremediklerini ifade ederek, sorunun kısa sürede çözülmesini talep etti.
Çalışanlar, istihdam edilene kadar eylemlerine devam edeceklerini dile getirdi.
3 aydır evlerine maaş götüremediklerini söyleyen çalışanlar, zor günler yaşadıklarını, dayanacak güçlerinin kalmadığını ifade etti.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile geçtiğimiz hafta içerisinde yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini aktaran çalışanlar, 14 Kasım’da Başbakan Yorgancıoğlu ile birlikte kurdukları çadırı kaldırmak istediklerini vurguladı.

Afşaroğlu, çalışanların görev dağılımlarıyla ilgili bilgi aldı
Öte yandan bir grup çalışan, dün Başbakanlık Müsteşarı Alpay Afşaroğlu ile görüştü.
Çadır eylemine devam eden 64 çalışanın görevleri ile ilgili Afşaroğlu’na bilgi veren bir grup çalışan, görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.
Çalışanlar, ilgili sendikaların da önümüzdeki hafta içerisinde Başbakan Yorgancıoğlu ile yeniden görüşebilmeleri için randevu talebinde bulunacaklarını belirtti.

Eski KTHY çalışanları ne dedi?

Mert Mındık: “Faturalarımızı ödeyemez duruma geldik”

“89 gündür işsiziz. Çadır eylemimiz 39 gündür devam ediyor. Zor şartlar altında gidip geliyoruz. Hiçbir yerden gelirimiz olmadığı için ailemizden destek alarak, geçinmeye çalışıyoruz. Faturalarımızı ödeyecek durumumuz yok. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bu sorunu çözeceğine dair bize söz verdi. Bu işin ivedilikle çözüme kavuşmasını istiyoruz. Önümüzdeki hafta yeniden Başbakan ile görüşeceğiz. Umarım olumlu bir sonuç alırız”

Behçet Özboltaşlı: “ Eşim hamile, doktor masraflarını karşılamakta zorlanıyorum”

“İşime güvenerek, Mağusa’dan ev satın aldım. Ama 89 gündür işsizim. Şu an taksitlerimi ödeyemez noktaya geldim. Eşim hamile. Doktor masraflarını karşılamakta zorlanıyorum. Devlet yetkililerinden bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Bir an önce bu konuda adım atılmalıdır. 39 gündür çadırdayız. Daha fazla mağduriyet yaşamak istemiyoruz. Çözüm bekliyoruz, dayanacak gücümüz kalmadı”

Osman Yücelen: “14 Kasım’da Başbakan ile birlikte bu çadırı kaldırmak istiyoruz”

“Başsavcılık, bizim KTHY çalışanı olduğumuzu teyit etti. 2012 yılında Özelleştirme Yasası’ndan yararlanan diğer KTHY çalışanlarının sahip olduğu imkanlardan bizlerde yararlanmak istiyoruz. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile yaptığımız görüşme olumlu geçti. İstihdam edileceğimiz yönünde bize bir söz verdi. Bu sözün yerine yetirilmesini istiyoruz. Dün de Başbakanlık Müsteşarı Alpay Afşaroğlu ile görüştük. Şu anda eylem yapan 64 personel ile ilgili görev dağılımını kendisine sundum. Afşaroğlu, en yakın zamanda bu sorunu çözmek istediklerini bize iletti. Sendikalar önümüzdeki hafta Başbakan Yorgancıoğlu’ndan yeniden görüşme talep ederek, yasayla ilgili Tufan Erhürman’a talimat verilmesini isteyecek. 14 Kasım’da Başbakan ile birlikte bu çadırı kaldırmak istiyoruz”

Ömer Pala: “3 aydır evimize maaş götüremiyoruz”

“Sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı. 3 aydır evimize maaş götüremiyoruz. Başbakan, bize iş olanağı yaratılacağına dair söz verdi. Yakın zamanda verilen sözün yerine getirilmesini talep ediyoruz. Bekleyecek gücümüz kalmadı.”

Savaş Şimşek: “Sorunlar çözülene kadar eylemlerimiz sürecek”

“3 aydır işsiziz. İnsanlar evlerine 1 ay maaş götüremediğinde darmadağın oluyor. Ancak biz 3 aydır bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Hükümet bir an önce bu konuda adım atmalıdır. Dayanacak ve sabredecek gücümüz kalmadı. Ailemizden para almaya başladık. Aldığımız paralarla eylemlerimizi sürdürüyoruz. İşe başlayana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Ciddi zorluklar yaşayan arkadaşlarımız vardır. Bir arkadaşımız böbreğini satacağını söyledi. Böyle bir şeye asla izin vermeyeceğiz. Elimizden gelen yardımı ona yapacağız. Yaşananlar çok üzücüdür. Çaresizlikten ne yapacağımızı bilmiyoruz”

Hüseyin Ilgın: “Çaresizlikten böbreğimi bile satmayı düşündüm”

“Yaşadığımız çaresizlik ve işsizlikten dolayı böbreğimi bile satmayı düşündüm. Ancak arkadaşlarım bu konuda beni ikna etti.3 aydır işsizim. 1993 yılında KTHY’de işe başladım. Daha sonra şirket battı, CAS’a aktarıldık. 4 sene de orada çalıştım. Şu an yeniden işsiz kaldık. Borçlarım var. Ailem olmadığı için kimseden yardım alamıyorum. Arkadaşlarım yardım ediyor. Sorun kısa sürede çözülmelidir, sabrımız tükendi.”

Bu haber toplam 1564 defa okunmuştur