1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eski Girne Hastanesi, hizmet verecek
Eski Girne Hastanesi, hizmet verecek

Eski Girne Hastanesi, hizmet verecek

Sucuoğlu, Girne Akçiçek Hastanesi yanında yer alan geçmişte Girne Hastanesi olarak faaliyet gösterilen binanın hizmete konacağını duyurdu.

A+A-

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Girne Akçiçek Hastanesi yanında yer alan geçmişte Girne Hastanesi olarak faaliyet gösterilen binanın hizmete konacağını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Sucuoğlu, eski Girne Hastanesi binasında incelemelerde bulundu. Sucuoğlu'na Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Beyoğlu eşlik etti.

Sucuoğlu, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, 1996 yılına kadar Girne’nin sağlık yükünü çeken eski Girne Hastane binasının büyük bir kısmının atıl durumda olduğunu, binanın tamirat ve tadilatını yaptırarak Girne Akçiçek Hastanesi’nin kullanımına vermeyi düşündüklerini kaydetti.

Çalışmaların Sağlık Bakanlığı çatısı altında kurulacak komite tarafından yürütüleceğini belirten Sucuoğlu, söz konusu çalışmalar için Sağlık Bakanlığı ile işbirliği yapmak isteyen iş adamları bulunduğunu belirtti.

İş adamı ve sivil toplum kuruluşu işbirliğini, en son Lefkoşa Tren Yolu Kentsel Polikliniği’nde gördüklerini belirten Sucuoğlu, tamamlanmak üzere olan polikliniğin tüm tamirat ve tadilat işlerinin iş adamı Mehmet Çangar tarafından üstlenildiğini kaydetti.

(tak) 

Bu haber toplam 1472 defa okunmuştur