1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eroğlu: Görevlendirme yarından sonra
Eroğlu: Görevlendirme yarından sonra

Eroğlu: Görevlendirme yarından sonra

Cumhurbaşkanı Eroğlu, mecliste temsil edilen siyasi parti başkanları ile bir araya geliyor

A+A-


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, mecliste temsil edilen 4 siyasi partinin başkanı ile görüşmelerini tamamlamasının ardından basına açıklama yaptı.

Eroğlu özetle şunları kaydetti:

• Amacımız hükümetin biran önce kurulması olduğu için dün yapılan yemin töreninin ardından siyasi parti başkanlarını bugün hemen görüşmeye çağırdım.
• Tüm görüşmeler samimi bir ortamda geçmiştir.
• Mecliste bekleyen çok önemli yasalar var, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek yerel seçimlerle birlikte  anayasa değişikliklerin referanduma sunulmasını da görüştük.
• Tüm partileri hükümeti kurmaya istekli buldum, partiler arası diyalog başlamıştır.
• Yarından sonra hükümeti kurma görevini bir arkadaşa verebilirim. Kendimin de yapacağı değerlendirmeler olacak. Siyasi partiler kendi aralarında değerlendirme yapar ve bunun mesajını bana iletirse bu görevlendirme yarın da olabilir.  Belki bazı siyasi partiler bir araya gelip kendi aralarında bir oluşum olduğunu söyleyebilir, bekleyip göreceğiz.

****

CUMHURBAŞKANI EROĞLU TDP GENEL BAŞKANI ÇAKICI İLE BİRARAYA GELDİ

 Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümet kurma çalışmaları kapsamında, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ile biraraya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda saat 14.00’de başlayan görüşmede, Çakıcı’ya TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu eşlik ediyor.

Görüşme sonrası basına açıklama yapılması bekleniyor.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı görüşme sonrası basına yaptığı kısa açıklamada, “Yaralı görüşme oldu. Pazarlık süreci şimdi başladı. Bize gelindiğini takdirde bunu görüşür, yetkili parti organlarımızla paylaşırız” dedi.

Halkın beklentisi hükümetin bir an önce kurulması olduğunu belirten Çakıcı, “Mecliste bekleyen çok önemli yasalar var, parti içinde ve parti dışında herkes herkesi kesmekle meşgul, seçim ve halk oylaması yasası biran önce ele alınmalı” görüşünü dile getirdi.

***

DENKTAŞ: “EROĞLU GÖREVİ CTP’YE VCERMELİ. DP’NİN KOALİSYON ORTAĞI OLMA İHTİMALİ VAR”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun hükümeti kurma görevini doğal olarak Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’e (CTP-BG) vereceğini DP’nin de koalisyon ortağı olma ihtimali bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu hükümetin kurulmasına yönelik görüşmeleri çerçevesinde Serdar Denktaş, Ahmet Kâşif, Bengü Şonya, Mustafa Arabacıoğlu, ve Serhat Kotak’tan oluşan DP-UG heyetini kabul etti.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından basına açıklama yapan Serdar Denktaş, Eroğlu’nun en fazla oyu alan partiye hükümeti kurma görevini vermesinin doğal olacağını ve CTP’nin de bu görev kendisine verildikten sonra nabız yoklamaya başlayacağının altını çizdi.

Bazı basın organlarında yer aldığı gibi “Karşısındakinin ciğerini sökecek şekilde” değil, uzlaşıyla hareket edeceklerini söyleyen Denktaş, 2 veya belki 3 partiden kurulacak hükümet içinde yer almaları halinde halka hizmet sorumluluğunu yerine getireceklerini sözlerine ekledi.

***

EROĞLU, KÜÇÜK İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümet kurma çalışmaları kapsamında Meclis’teki siyasi partilerin yetkilileriyle görüşmelerini sürdürüyor. Eroğlu, günün ikinci görüşmesinde, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı İrsen Küçük ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 11.00’de başlayan görüşmede, Küçük’e, UBP Genel Sekreteri Necdet Numan, Milletvekilleri Nazım Çavuşoğlu ve Hüseyin Özgürgün eşlik ediyor.

***

KÜÇÜK: “GÖRÜŞMEMİZ GAYET OLUMLU BİR HAVADA GEÇTİ"

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun UBP yetkilileriyle gerçekleştirdiği görüşme tamamlandı.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından UBP Genel Başkanı İrsen Küçük açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Eroğlu’yla görüşmelerinin gayet olumlu bir havada geçtiğini; yasalar ve teamüller gereği bu görüşmeleri yapmaları gerektiğini belirtti.

Milletvekilliği erken genel seçiminde seçilen milletvekillerinin dün yemin ederek görevlerine başladıklarını anımsatan Küçük, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun da bugün hükümet kurulması amacıyla teamüller gereği, en çok milletvekili olan partiden başlayarak görüşme yaptığını söyledi.

Küçük, dün partisinin yetkili organlarıyla muhtemel hükümet modelleri üzerinde görüşme yaptıklarını,  yeni seçilenlerle de görüştüklerini ve parti yönetim kurlunu topladıklarını anlatarak, “yetkili organlarımız da yeni oluşan parlamento çerçevesinde hükümet çalışmaları konusunda bize yetki verdi” dedi.

-----------------

İLK GÖRÜŞME CTP-BG İLE

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ilk olarak Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) yetkilileriyle  biraraya geldi.

Cumhurbaşkanlığı’nda Saat 10.00’da başlayan görüşmede, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreteri Asım Akansoy ve CTP-BG Milletvekili Özdil Nami hazır bulundu.

Basının sadece görüntü almasına imkan tanınan görüşmenin sonunda, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun basına açıklama yapması bekleniyor. 

***

CTP-BG GENEL BAŞKANI YORGANCIOĞLU: “UMARIZ EN ERKEN ZAMANDA GÖREVLENDİRME OLUR”

 Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümet kurma çalışmaları kapsamında ilk olarak Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) yetkilileriyle görüştü.

Görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, seçimde en çok oy alan CTP-BG ile ilk olarak görüştüğünü, gün içinde diğer siyasi partilerle de görüştükten sonra bir patiye hükümet kurmak için görev verebileceğini söyledi.

Yorgancıoğlu, “umarız hükümet kurmak için en erken zamanda görevlendirme olur” dedi. (tak)

Bu haber toplam 3369 defa okunmuştur