1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Ercan Kararnamesi' yürürlükte
Ercan Kararnamesi yürürlükte

'Ercan Kararnamesi' yürürlükte

Kararname, Ercan Havaalanı’nda yer hizmetleri veren kuruluşların daha verimli çalışabilmeleri ve aynı zamanda da tekelleşmeyi ortadan kaldırmak amacıyla hazırlandı…

A+A-

‘Ercan Havaalanı Yer Hizmetleri Hakkında Yasa Gücünde Kararname’ yürürlüğe girdi

 

Meltem SONAY

Bakanlar Kurulu’nda Ercan Havaalanı’nda yer hizmetleri veren herhangi bir şirketin yüzde 60 payın ötesine çıkmaması için üretilen karar Resmi Gazete’de yayınlandı, yürürlüğe girdi.

CAS çalışanlarının da beklentilerini karşılayacak Kararname, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’na da sunulacak.

Amaç tekelleşmeyi ortadan kaldırmak

Ulaşımda önemli yere sahip Ercan Havaalanı’nda yer hizmetleri veren kuruluşların daha verimli çalışabilmeleri ve aynı zamanda da tekelleşmeyi ortadan kaldırmak amacıyla hazırlanan ‘Ercan Havaalanı Yer Hizmetleri Hakkında Yasa Gücünde Kararname’, 22 Ağustos 2014 tarihti Resmi Gazete’de yayınlandı.

‘Pazar payının %60 oranının üzerinde hizmet çıkılmayacak’

Kararname, Ercan Havaalanı yer hizmeti veren kuruluşların pazar paylarına ilişkin düzenlemeler getiriyor.

Buna göre; Ercan Havaalanı’nda yer hizmeti veren kuruluşlar hiçbir zaman yer hizmeti pazar payının %60 oranının üzerinde hizmet veremeyecek.

Hizmet payı %60 oranının üzerine çıkan şirket, her altı uçak için verdiği hizmet sonrasında dört uçak hizmetini diğer şirkete bırakacak.

Atakan: “CAS çalışanları göreve hazır!”

HAVA-SEN Başkanı Buran Atakan, kararnamenin CAS’ı yaşatmak ve tekeli ortadan kaldırmak adına önemine işaret ederken, gelişmelerin kendileri için memnuniyet verici olduğunu da ifade etti.

Kararname’nin yürütme yetkisinin Ekonomi Bakanlığı’nda olduğuna işaret eden Atakan, önümüzdeki yarın Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Serdar Denktaş ile bir araya geleceklerini ve bundan sonrası için atılacak adımları görüşeceklerini kaydetti.

Ercan’da yer hizmeti veren İstanbul Handling’in şu anda ‘haksız ve yasal olmayan bir şekilde’ hizmet verdiğini belirten Atakan, kararname uyarınca bir paylaşımın sağlanacağını ifade etti.

“CAS çalışanları hazır, araç gereç de hazır” diyen HAVA-SEN Başkanı Buran Atakan, kısa sürece CAS’ın devreye girebileceğini belirti.

Bu haber toplam 1687 defa okunmuştur