1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ercan eziyeti!
Ercan eziyeti!

Ercan eziyeti!

Pazar gecesi Ercan’daki yoğunluk yüzünden yolcular havaalanına girmek için uzun süre kuyrukta beklerken, işlemlerin de yavaş yapılmasından dolayı çok uzun kuyruklar oluştu.

A+A-


Pazar gecesi Ercan’daki yoğunluk yüzünden yolcular havaalanına girmek için uzun süre kuyrukta beklerken, işlemlerin de yavaş yapılmasından dolayı çok uzun kuyruklar oluştu.

Ercan'daki kuyruk bezdirdi!
Tatil için Kıbrıs’ın kuzeyine gelen turistlere pasaport kuyruğu adeta çileye dönüştü

Yolcu sayısı arttı fakat kapasite aynı
Geçtiğimiz günlerde yapılan araştırmaya göre ülkemize gelen yolcu sayısı 2013 yılına göre %7,18 arttığı belirlenmişti. Fakat artan yolcu sayısına rağmen Ercan'ın yolcu karşılama kapasitesinin aynı kalması, gelen yolcu sayısının artmasıyla birlikte Ercan kapılarındaki giriş ve çıkışlarda yoğunluk yaşanması büyük sorunları ve şikayetleri beraberinde getirdi. Özellikle geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda Kıbrıs’a yoğun talep olurken, gelen turistlerin büyük bir kısmı giriş kapılarının azlığından ve işlemlerin yavaşlığından dert yanmıştı.

Bayramın ardından manzara değişmedi
Bayramda yaşanan görüntünün dün yine yaşanması, henüz bir önlemin alınmadığını gösterdi. Bayram tatilinde de ayni eziyeti yaşayan bazı yolcular, ikinci kez ayni durumla karşı karşıya kalınca isyan etti.  Hafta sonu olması sebebiyle tatilini Kuzey Kıbrıs’ta değerlendirmek isteyen çok sayıda turist Cuma gününden itibaren Kıbrıs’a akın etti. Fakat dönüş yolu onlar için adeta bir eziyet oldu. Tatillerinin ardından ülkelerine geri dönmek için Ercan’a gelen turistler ve tatil yapmak amacı ile yurt dışına çıkmaya çalışan KKTC vatandaşları Ercan Havaalanı'nın giriş kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu. Kuyruk sırasında şikayetlerini dile getiren yolcular, kapıların yetersizliğinden ve çalışanların azlığından ve yavaşlığından yakındılar. Yaşanan yoğunluktan dolayı uçaklarının da rötar yapmak zorunda kaldığını söyleyen bir çok yolcu, bu konunun hükümet tarafından çözülmesi gerektiğini ve ülkemize daha fazla turist gelmesi için gelenlerin KKTC’den memnun ayrılmasının sağlanması gerektiğini dile getirdiler. Memnun ayrılan her turistin olumlu bir etkileşim yaratacağını, bunun da günden güne daha fazla turist çekeceğini söyleyen yolcular, bu sorunların aşılamaması halinde ise KKTC’yi tatilcilerin gözünde sınıfta bırakacağını ve KKTC’ye gelmenin tercih edilmeyeceğini de sözlerine eklediler.

(habermedya)

Bu haber toplam 1821 defa okunmuştur