1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ercan’daki park rezaleti büyüdü
Ercan’daki park rezaleti büyüdü

Ercan’daki park rezaleti büyüdü

Ercan Havaalanı yolu üzerinde yol kenarında park edili vaziyette duran araçlarla ilgili henüz adım atılmazken, 5 günlük Bayram dolayısıyla araçlarda artış yaşandığı da gözlemlendi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Ercan Havaalanı’ndaki park sorunu hala sürüyor. Ercan Havaalanı yolu üzerinde yol kenarında park edili vaziyette duran araçlarla ilgili henüz adım atılmazken, 5 günlük Bayram dolayısıyla araçlarda artış yaşandığı da gözlemlendi. Yurt dışına çıkan araç sürücülerinin araçlarını havaalanı içerisindeki otoparklar yerine anayol kenarına park etmeyi tercih etmesi, kazaya davetiye çıkarmaya devam ediyor. Meriç köyünün girişinden başlayan bölgenin ve havaalanının çıkışındaki yol kenarlarının otopark olarak kullanılmasına önlem alınmaması ise dikkat çekiyor. Vatandaşlar tarafından araçların kontrolsüz bir şekilde anayol kenarlarına park etmesinin önüne bir tülü geçilemezken, Polis yetkililerinin herhangi bir işlem yapmadığı da dikkat çekiyor.

Araçlar arttı
YENİDÜZEN’de 28 Mayıs’ta gündeme getirdiği konuyla ilgili olarak hiçbir atım atılmadığı dün bir kez daha görüldü. Uzun kuyrukların oluştuğu yol kenarı adeta oto park alanına döndü. Anayolun park olarak kullanılması ile ilgili tek yetkili olan Polis Genel Müdürlüğü konuyla ilgili adım atmadığı dikkat çekti. Araçların anayol içerisine park etmesi nedeniyle bölgedeki Değirmenlik Belediyesi zabıtalarının, ceza yazma yetkisi bulunmuyor.
Belediye zabıtaları sadece havaalanı sınırları içerisindeki terminal binası önündeki görev yerlerinde ceza kesebiliyor.

Işısal: “Sorumluluk bizde değil”
Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, bir süre önce YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada sorumluluğun Polis Genel Müdürlüğü’nde olduğunu belirtmişti.
Araçların anayol içerisinde olması nedeniyle belediye zabıtalarının söz konusu araçlara ceza yazma yetkisinin bulunmadığını söyleyen Işısal, “araçlara polisler karışabilir. Belediyenin bu konuda yetkisi yoktur” şeklinde konuşmuştu.

Avcı: “Ölüme davetiye”
Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı(TKÖD) Mehmet Avcı ise, sürücülerin araçlarını anayol kenarlarına park etmesinin hiçbir mazereti olamayacağını kaydetmişti.
“Uçak alanı içerisindeki otopark ücretleri pahalı olabilir. Ama yol kenarına koyulan araçlar ölüme davetiye çıkarır” diyen Avcı, oluşabilecek herhangi bir durumun ‘bilinerek işlenen’ bir suç olduğunu dile getirmişti.
Kimsenin bir başkasının hayatını tehlikeye atma lüksü bulunmadığına dikkat çeken Avcı, bu konuda devlete de görev düştüğünü ifade etmişti.

Bu haber toplam 2040 defa okunmuştur