1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ercan’da yeni terminal binası inşaatı başladı
Ercan’da yeni terminal binası inşaatı başladı

Ercan’da yeni terminal binası inşaatı başladı

Ercan Havalimanı’nın Yeni Terminal Binası inşaatının başlatılması nedeni tören düzenlendi.

A+A-

 

Ercan Havalimanı’nın Yeni Terminal Binası inşaatının başlatılması nedeni ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile T&T Havalimanı İşletmeciliği himayelerinde bir tören düzenlendi. Yeni terminal binası inşaat alanında düzenlenen tören, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, tören için adaya gelen Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, T&T Havalimanı İşletmeciliği Direktörü Emrullah Turanlı, Genel Müdür Serhat Özçelik, bazı milletvekilleri, belediye başkanları, iş ortakları, iş dünyasının temsilcileri ve basın mensuplarının katılımlarıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile saat 15:00’te başlayan tören açılış konuşmaları ile sürdü.

Arslan: “Yeni terminal binası için her türlü destek bir an önce verilmeli”
TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, her geçen gün gelişmeye devam eden ve bugün yılda 180 milyon yolcuya hizmet eden Türkiye havacılık sektörü söz konusu iken KKTC’deki havacılık sektörünün farklı olamayacağı vurgusunu yaparak KKTC’yi de TC’deki ulaşım sektörünün refah ve gelişmişlik seviyesine ulaştırmak için tüm desteğin verileceğini kaydetti. KKTC’nin gurur projesi olacak Ercan Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın yılda minimum 5 milyon yolcuya hizmet edecek kapasitede, son teknolojiyle donatılmış ve uluslararası standarlarda kaliteye sahip bir terminal olacağını kaydeden Arslan, finansöre, yüklenici firmaya ve her iki devlete çok iş düştüğünü; sorunların çözülmesi için her türlü desteğin bir an önce verilmesi ve azami gayret gösterilmesi gerektiğini kaydetti.
 


Dürüst: “2017 yılı ulaştırma protokolleri açısından bir atılım yılı olacak”
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst sözlerine böylesi büyük bir projenin başlangıcında olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek başladı. KKTC’nin en büyük projelerinden biri olan Ercan Havalimanı projesinde katkıları olan eski bakanlara ve başbakanlara, ayrıca 2 gündür adada temaslarda bulunan TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a da teşekkür eden Dürüst, 2017 yılının ulaştırma protokolleri açısından bir atılım yılı olacağını müjdeledi.

180 bin metrekarelik alanı ile bizi uluslararası normlara yükseltecek ve ekonomik anlamda ülkemizi kalkındıracak olan yeni terminal binasının 2018’in ikinci yarısında tamamlanabilmesi için yüklenici firmanın önünü açmalıyız diyen Dürüst, T&T Havalimanı İşletmeciliği’ne güvendiğini ve yeni terminal binası inşaatının KKTC’ye ve Türk ulusuna hayırlı olmasını diledi.

Turanlı: “Artık havalimanının keyfini sürelim”
T&T Havalimanı İşletmeciliği Direktörü Emrullah Turanlı, konuşmasında ihale sürecinden bu yana işbirliği yapılan tüm bakanlara teşekkürlerini ileterek ellerinden geleni yapmalarına rağmen bazı sorunların henüz giderilemediğini vurguladı. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün yoğun uğraşları neticesinde terminal binasının yeri ile ilgili sorunun çözülmesi ile törenin düzenlendiğini ve inşaatın artık başladığını belirten Turanlı, “Bir an önce havalimanını bitirelim, artık keyfini sürelim” dedi.

225 milyon Euro’luk yatırımı canla başla yapmaya çalıştıklarının altını çizen Turanlı, bugüne kadar da mevcut havalimanı için 17 milyon Euro tutarında iyileştirme bedeli ödendiğini ve 2015 yılında vergi rekortmeni olunduğunu kaydetti.

Ateş: “Her zaman KKTC’nin yanındayız”
Projenin finansörü Denizbank’ın Genel Müdürü Hakan Ateş de törende söz aldı. Konuşmasında milli projelere çok değer verdiklerini belirten Ateş, yıllardır peşinde oldukları Ercan Havalimanı projesini tek banka olarak finanse etmek üzere işbirliği içerisinde olduklarını ve nihayet projenin önünün açıldığını ifade etti. KKTC’ye ayrı bir sayfa açmak istediklerini ve her zaman KKTC’nin yanında olduklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Kuzey Kıbrıs’ın değişen yüzü Ercan Havalimanı’nın Yeni Terminal Binası’nın inşaatı başlatıldı.

T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü Serhat Özçelik, törenin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “2015 yılında ödediği 28 milyon TL tutarındaki kurumlar vergisi ile KKTC tarihinde en yüksek vergi veren şirket olmanın gururunu yaşıyoruz. T&T Havalimanı İşletmeciliği, 2013 yılından bu yana Ercan Havalimanı’na yatırım yapmaya ve hizmet kalitesini her geçen gün artırmaya devam ediyor. OHSAS 18001, ISO 9001, ISO10002, ISO 14001 uluslararası kalite sertifikasyonlarına da sahip olan T&T Havalimanı İşletmeciliği, 2018 yıl sonu olarak öngörülen yeni terminal binasının açılışına kadar zorunlu olmadığı halde mevcut terminale yatırım yaparak ülkemizin en önemli vitrini konumundaki Ercan Havalimanı’nın standartlarını yükseltmiştir. Bu çerçevede hizmetlerimize devam edecek olmanın yanı sıra, yeni terminale geçene kadar da mevcut terminalde iyileştirmeler yapmayı sürdüreceğiz”.

Bu haber toplam 3869 defa okunmuştur