1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Emekliler Haftası'nda etkinlik yok
Emekliler Haftasında etkinlik yok

Emekliler Haftası'nda etkinlik yok

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi, Emekliler Günü ve Haftası’nda “ekonomik kriz” ve Ramazan dolayısıyla eğlence ve benzeri etkinliklerin yapılmayacağını belirtti.

A+A-

 

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi, Emekliler Günü ve Haftası’nın, 30 Haziran- 4 Temmuz arasında kutlanacağını ancak “ekonomik kriz” ve Ramazan dolayısıyla eğlence ve benzeri etkinliklerin yapılmayacağını belirtti.

Emekli Derneklerini oluşturan Emekli Mücahitler Derneği Başkanı, Mehmet Salih Direktör, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Esen Ömürlü, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Subaylar Derneği Başkanı Soyer Unku, Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Tolga, KKTC Polis Emeklileri Derneği Başkanı Nurettin Çırakoğlu ve Vakıflar ve Din işleri Emekliler Derneği Başkanı Derviş Coşkuner tarafından Emekliler Haftası nedeniyle ortak açıklama yapılarak etkinlik programı paylaşıldı.

Ortak açıklamada, 2007’den bu yana iktidarda olan tüm partilerin dar gelirli kesimlerin lehine tek bir olumlu icraatta bulunmadığı, emeklilerden vergi alınması için yasalar yapıldığı iddia edildi.

Açıklamada, 2011 yılında hayat pahalılığı dondurularak hem çalışanın, hem de emeklinin % 11.72 oranındaki haklarının gasp edildiği ileri sürülerek elektrik zammı, döviz kurunun yükselişi ve akaryakıt zamları ile perişan oldukları ileri sürüldü.

Emekli derneklerinin maaşlardan yapılan kesintilere ilişkin davayı kazanmasına rağmen, 5 aylık kesintilerinin halen ödenmediği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Her şeye kulaklarını tıkayan bu günkü siyasi irade, Yüksek İdare Mahkemesi’nde açtığımız davada da suçlu bulunmuş ve Mahkeme geriye dönük beş aylık alacaklarımızın ödenmesine karar vermiştir. Bu günlerde oluşması beklenen yeni hükümetten devlet emeklileri olarak ilk talebimiz haksız yere yapılan kesintilerin Ramazan Bayramı’ndan önce ödemesi olacaktır”.

Açıklamada, sağlıktaki sorunların artarak devam ettiği öne sürülerek, üyelerinin özel doktor ve hastanelere yöneldiği, tıkanan sağlık sisteminin işler hale getirilmesi gerektiği ifade edildi.

Eşel mobilin bir yıllık süreyle askıya alınmasına değinilen açıklamada ” Eşel mobilin bir yıl süre ile askıya alınması ve uygulamada hem çalışan, hem de emekliler için uyduruk formüller ile hayat pahalılığı ödeneği verilmesi her adımda emeklilerin aleyhine çalıştırılmış 2.500 TL maaş alan bir emekli dahi açıklanan oranı alamamış % 1.6 oranında 40 TL artış alması gerekirken ancak 24 TL artış alabilmiştir” denildi.

Açıklamada, mevcut faiz sisteminin yüksekliği ve döviz kurunun yükselişine ilişkin eleştirilerde de bulunuldu.

(tak)

Bu haber toplam 1906 defa okunmuştur