1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Elveda yoldaş”
“Elveda yoldaş”

“Elveda yoldaş”

Avukat Şefik Par’ın cenazesi dün, Lefkoşa İsmail Safa Camiinde kılınan öğle namazının ardından, Lefkoşa Mezarlığına defnedildi.

A+A-


Tanju KONURALP

Geçirdiği kalp krizi sonucunda, geçtiğimiz gün hayatını kaybeden, Avukat Şefik Par’ın cenazesi dün, Lefkoşa İsmail Safa Camiinde kılınan öğle namazının ardından, Lefkoşa Mezarlığına defnedildi. Ailesi ve yakınlarının yanı sıra, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın da katıldığı cenaze töreninde, siyaset, hukuk, iş ve basın camiasından birçok isim de hazır bulundu. Cenaze töreni öncesinde, Par’ın en yakın dostlarından Bektaş Göze, bir konuşma gerçekleştirdi.

“Deniz Gezmiş ve Cihan Alptekin ile aynı zindanı paylaştı”

Sözlerine, “ Değerli yoldaşı yıldızlara göndermek için buradayız” şeklinde başlayan Bektaş Göze, Par hakkında çok fazla söz söylemenin kolay olmadığına değindi. Par için “İsyan bayrağımız ve sıra neferi" benzetmelerini yapan Göze, Par’ın öğrenci örgütlenmesinin de lideri olduğunu ve yine örgütlenme için zindanda yattığını belirtti. Par’ın Deniz Gezmiş ve Cihan Alptekin ile aynı zindanı paylaştığını da hatırlatan Göze, her konuda olduğu gibi siyaset konusunda da Par’ın, ihtiyaç duyulan zamanda, en ön saflarda yerini aldığını belirtti. Her kavgada Par’ın, en önlerde yer aldığını sözlerine ekleyen Göze, Par’ın bunu hiçbir karşılık beklemeden yaptığını vurguladı ve konuşmasını, Nazım Hikmet’in “Sıradakinin ölümü” isimli şiirinden bir alıntı ile sonlandırdı.

Bu haber toplam 1768 defa okunmuştur