1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ELEKTRİĞE ARTIŞ YOK
ELEKTRİĞE ARTIŞ YOK

ELEKTRİĞE ARTIŞ YOK

Kalyoncu, elektrik konusuyla ilgili artış önergesinin de ertelendiğini ve ertelenmeye devam edeceğini söyledi.

A+A-

Başbakan Ömer Kalyoncu, İyi İdare Yasası çerçevesinde kurulmasını kararlaştırdıkları “Başbakanlık Halk Danışmanlık Merkezi”nin yurttaşlara yardımcı olmak ve kamu yönetiminde işlerin iyi yürüyüp yürümediğini kontrol etmek için çalışacağını söyledi.

Kalyoncu, dövizle ilgili önlemlerin ardından Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında döviz cinsi harç alan özel okulların yöneticilerine toplantı çağrısı yapılmasına karar verdiğini bildirdi.

Başbakan Ömer Kalyoncu, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu ve toplantıda alınan kararları duyurdu.

Kalyoncu, toplantıda rutin konuların yanı sıra kamuoyunun dikkatini çekecek bazı konuları görüştüklerini ifade ederek, birinin “Kadın Sığınma Evi” yapımı, diğerinin de “Başbakanlık Halk Danışmanlık Merkezi” olduğunu söyledi.

Kalyoncu, Kadın Sığınma Evi için Lefkoşa’da “Devpa” bölgesinde parsel ayrımı yapıldığını ifade ederek, şiddete uğrayan kadınların sığınabileceği bir yer inşa edileceğini kaydetti.

Başbakan Kalyoncu, Kadın Sığınma Evi için; “Kadına yönelik şiddetin günümüzde olmaması gerek, ancak ne yazık kadına yönelik şiddetin devam ettiği bir ortamda ihtiyaç duyulan bir sığınma evidir” ifadelerini kullandı.

Kalyoncu, Başbakanlık Halk Danışmanlık Merkezi’nin oluşturulmasına yönelik kararın da İyi İdare Yasası çerçevesinde alındığını ve kamuda işlerin iyi yürüyüp yürümediğini kontrol edeceğini ve yurttaşlara yardımcı olacağını anlattı.

Yurttaşların devlet dairelerine yolladıkları e-mail, verdikleri dilekçelere cevap alıp almadıklarına bağlı olarak bu merkeze şikayetlerini dile getirebileceklerini ve çözüm arayacaklarını ifade eden Kalyoncu, “Bu merkez de ya doğrudan müsteşar veya bakana ‘senin şu dairende bu sorun vardır, yurttaşların şu veya bu sorunu giderilemiyor’ diye gerekli girişimlerde bulunacak veya konu doğrudan bana gelecek ve ben bakana ‘falan dairende böyle bir sorun vardır, yurttaşlara gerekli zaman içerisinde cevap verilmiyor veya hiç verilmiyor’ gibi gerekli uyarıları yapacağız” dedi.

“KAMU YÖNETİMİMİZ BAZEN GEREKTİĞİ HIZDA VE ADALET ÖLÇÜLERİ İÇİNDE İŞLEMİYOR”

Başbakan Kalyoncu, “Çünkü kamu yönetimimiz bazen gerektiği hızda ve adalet ölçüleri içerisinde işlemiyor zaman zaman… Bunun önüne geçmek için İyi İdare Yasası çıkmıştı, biz de hükümet olarak bu yasanın doğru bir şekilde çalışması için üzerimize düşen adımları atacağız” diye konuştu.

KİRA STOPAJLARIYLA İLGİLİ YASA GÜCÜNDE KARARNAME ONAYLANDI

Kalyoncu, Bakanlar Kurulu’nun, geçen haftaki toplantıda aldığı ekonomik tedbirlerle ilgili kararları da görüştüğünü ve kira stopajları ile ilgili yasa gücünde kararname hazırlanıp onaylandığını ve Meclise gönderilmeye hazır olduğunu söyledi. Kalyoncu, gümrük ve tapudaki harçlarla ilgili ise tüzük değişikliği yapıldığı için kararnameye gerek olmadığını işaret etti.

ÖZEL OKULLARA TOPLANTI ÇAĞRISI YAPILACAK

Başbakan Kalyoncu, Bakanlar Kurulu’nun, özel okullarla ilgili konuları da ele aldığını, ancak şu anda ne sonuç çıkacağını bilmediğini ifade ederek, dövizle harç alan özel okulları toplayacaklarını ve ortak nasıl bir sonuç bulabileceklerini konuşacaklarını, çağrının erken zamanda yapılacağını kaydetti.

ELEKTRİK ZAMMI… “ÖNERGE ERTELENMEYE DEVAM EDECEK, BELKİ DE GERİ ÇEKİLECEK”

Kalyoncu, elektrik zammı konusuyla ilgili bir soru üzerine de, “Bakanlar Kurulu’nda elektrik konusunda bir önerge vardır ve haftalardır erteleniyor, ertelenmeye de devam edecek şimdilik… Biliyorsunuz ‘zam yapılacak’ diye duyurulmuştu, o konuyla ilgili sürekli erteleme yapılıyor, önerge belki de sonunda geri çekilecek, çünkü petrol fiyatlarına bağlı bir durumdur, bekleyip göreceğiz” dedi.

(TAK)

Bu haber toplam 1320 defa okunmuştur